Besplatni skrining pregledi na aneurizmu trbušne aorte u Opštoj bolnici Subotica 1Opšta bolnica u Subotici, foto: J. Patarčić/Danas

U Opštoj bolnici Subotica će u ponedeljak, 3. aprila, biti organizovani besplatni skrining pregledi za građane na aneurizmu trbušne aorte, u periodu od 8 do 14 časova.

Besplatni pregledi biće organizovani u mobilnom autobusu, koji će biti stacioniran u bolničkom dvorištu na lokaciji „Heliodrom“ ispred Poliklinike za specijalističke preglede.

U mobilnom autobusu nalaziće se ultrazvučni aparat sa edukovanim medicinskim osobljem, koje će izvoditi skrinig i pružati informacije o načinu pregleda i daljoj prognozi shodno dobijenom nalazu.

Na pregled mogu da se dobrovoljno prijave svi građani i građanke stariji od 50 godina, ali je potrebno da sa sobom ponesu bilo koji dokument za indentifikaciju.

Kako su saopštili iz subotičke bolnice, karavan pod nazivom „Aorta nije samo na srcu“ organizuje se u cilju prevencije, ranog otkrivanja i lečenja abdominalne aorte, kako bi se svim zainteresovanim građanima starijim od 50 godina omogućio besplatan i bezbolan ultrazvučni pregled aorte.

Projekat se realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Udruženjem kardiovaskularnih hirurga Srbije i Klinikom za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Kliničkog centra Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari