Bežinarević priložio žalbu na presudu u kojoj se proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice u Majdanpeku 1Foto: 1 od 5 miliona

Kopredsednik Pokreta #1od5miliona, Martin Bežinarević, danas je priložio žalbu na presudu Osnovnog suda u Majdanpeku, u kojoj se proglašava krivim za uvredu načelnika policijske stanice, Srđana Milutinovića.

Kako se u saopštenju ističe, “u samom procesu je došlo do niza propusta, a da se u samoj presudi vidi da je jedini cilj iste politički progon i zastrašivanje”.

„Nije nepoznato da funkcioneri tuže aktiviste kako bi ih ućutkali. Ja, srećom, imam duži jezik, pa me je teže ućutkati. Cilj moje izjave, pre tri godine, bio je da stanem u odbranu žene za koju sam čuo da ju je načelnik policijske stanice udario unutar stanice. Ne da ga uvredim. To se jasno vidi iz moje izjave. Ali mislim da pojedini zaista žele da se glas razuma zauvek ugasi u našoj Srbiji“, rekao je Bežinarević i “ukazao na to da nisu sudovi naprednjački, već da postoje časne sudije i časni policajci ali da su oni u manjini u odnosu na uplašene i podmitljive”.

On kaže da je obaveza da se časnim sudijama i policajcima da podrška.

“Isto tako nam je obaveza da ove druge upamtimo. Policija, sudovi, lokalne samouprave i sam zakon i Ustav moraju biti u službi građana, a ne partije. Davno je jednopartijski sistem srušen. Neke presude se donose u ime naroda, pa ona može i narod da presudi sam“, zaključio je on.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari