Kao da prerasta u tradiciju da Novi Pazar do tri boda može jedino ako na utakmici postigne tri gola. Do dve jedine pobede u ovom prvenstvu stiglo se u prvom i minulom kolu protiv Radničkog iz Niša 3 : 0 i BSK Borče 3 : 2. U oba slučaja mrežu protivnika načeo je Enver Alivodić. Da sve još bude zanimljivije Alivodić je pre 12 godina na sebe skrenuo pažnju kao golgeter omladinskog tima Radničkog iz Niša, a pre Novog Pazara poslednji klub u našoj zemlji bio mu je BSK Borča.

Ovog leta posle vrlo uspešne sezone na Kipru vratio se u svoj Novi Pazar. Da je bio u prilici da bira verovatno bi odabrao onakav prvenstveni start kakav se i odigrao pred ispunjenim tribinama Gradskog stadiona. Pogodak Radničkom u 29. Minutu školski je primer kako golgeter od klase na jednostavan način poluprilike pretvara u golove.

Postigli ste mnogo golova u Superligi. Stekao se utisak da vas nijedan nije tako obradovao kao onaj dat Nišlijama?

-Prvi put sam igrao za Novi Pazar u Superligi. Tribine novog stadiona su bile ispunjene, a ambijent kakav nikada nije postojao na utakmicama Čukaričkog i BSK. Ne umem da opišem ni posle dva meseca od tog gola ono što sam osećao tog momenta. Za tako nešto se živi. Videli ste da nisam pripremio nikakvu posebnu koreografiju. U transu sam krenuo ka korner zastavici i što sam više mogao raširio ruke. Sad vidim da je u tom činu bilo mnogo simbolike. Kao da je čitav svet bio moj. U drage golove spada i ovaj iz prošlog kola postignut na meni dobro poznatom terenu u Borči. Nadam se da će budućnost pokazati da su dva moja najznačajnija gola data u sredu u okviru kup meča u Lučanima.

Raspored predstojećih utakmica je takav da sve do 27. oktobra i duela sa Partizanom Novi Pazar nema utakmicu na kojoj će rival pre prvog sudijskog zvižduka imati status favorita?

-Nema lakih utakmica. Nešto lakše od ostalih su one sa Zvezdom i Partizanom. Na njima ništa ne gubiš u slučaju poraza, a ako izvučeš pozitivan rezultat dobiješ i bodove i slavu. Mnogo mi je žao što smo dva puta nastupili pred praznim tribinama. Da smo igrali u drugačijem ambijentu danas bi sigurno bili bogatiji za najmanje četiri boda. Biće sigurno i boljih igara od onih kakve su bile sa Radničkim ili BSK. Ovaj Novi Pazar je vrlo ozbiljan tim, koji još uvek nije pokazao koliko stvarno vredi. Možda se to dogodi već sutra, mada su timovi poput Donjeg Srema sve samo ne naivni. Dovoljno je pogledati tabelu na kojoj je Donji Srem ispred nas, a nikako ne treba zaboraviti ni to da su oni jedini pobednik nad Partizanom u ovom šampionatu. No ne bežimo od uloge blagog favorita, tim pre što se publika vraća na tribine našeg stadiona. Besmisleno je igrati utakmice pred praznim tribinama.

I pre pobede u Borči bilo je očigledno da u ovom prvenstvu Novi Pazar ima tim za prvu polovinu tabele?

– Realno, naš cilj je sredina tabele, ali nećemo ispustiti prilika za nešto više, pod uslovom da nam se ukaže. Imamo tim, i odlične uslove za rad. Još ako bude više situacija kao što je bila ona u Borči, a manje onakvih kakva nam se dogodila u Kragujevcu ne smem ni da pomislim gde bi nas to odvelo.

Iskorak ste napravili i prolazom u osminu finala Kupa Srbije?

-To su vrlo teške utakmice. Takva je bila i u Lučanima. Mogli smo da pobedimo i pre izvođenja jedanaesteraca, ali ovako je slađe. Čekamo ime sledećeg protivnika i nadamo se da možemo daleko da stignemo. U svakom slučaju veliki uspeh je što se nalazimo među 16 najboljih klubova u našem najmasovnijem takmičenju.

U proseku sezone ste završavali sa 6 – 7 golova. Može li se do te brojke i u ovom prvenstvu?

– Pre svega, lepo bi bilo da zadržim sadašnju formu. U tom slučaju moglo bi se doći i do brojke od 10 golova. To se nikad ne zna. Igramo kolektivno, napadački i efikasno. Skoro da nema igrača koji nije u stanju da postigne gol. Potvrda toga je da je dosadašnjih devet golova postiglo sedam fudbalera. Voleo bih u ovom prvenstvu da najzad pogodim mrežu Zvezde i Partizana, jer mi to do sada nije pošlo za nogom.

Povratkom u Novi Pazar niste zatekli mnogo poznatih lica u timu?

-Uglavnom se sa većinom znam, jer smo bili rivali tokom prethodnih šampionata. Posle mnogo godina ponovo u dresu Novog Pazara igram sa Vusljaninom i Mujdragićem. Dve godine u BSK iz Borče imao sam za saigrača sadašnjeg klupskog druga Dragana Žarkovića.

Pre Novog Pazara nosili ste dres kiparskog prvoligaša Paraliminija. Kad poredite našu i ligu Kipra na čijoj strani je prednost u kvalitetu?

-U finansijskom i infrastrukturnom smislu i pre odlaska na Kipar znao sam da su u tom segmentu mnogo odmakli. Uverio sam se i da im je liga na mnogo višem nivou od naše. Uostalom njihov prvak je eliminisao Partizana iz trke za Ligu šampiona. Lično, zadovoljan sam svojom igrom na Kipru. U početku dok je trener tima bio Izraelac Nir Klinge (svojevremeno vodio Makabi u Ligi Šampiona ) , ne znam iz kojih razloga, nisam mnogo igrao. Srećom on se nije dugo zadržao u klubu pa sam iskoristio priliku koju sam dobio kod njegovog naslednika Kipranina Marjana Karasa. Imali smo odličnu ekipu s kojom smo ostali u ligi. Pored mene sa bivših jugoslovenskih prostora u timu su bili i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Radovan Krivokapić, makedonski golman i neviđena dobričina od čoveka Petar Miloševski, kao i čuveni bugarski reprezentativac Georgi Petkov.

Posle tog iskustva pomišljate li da jednog dana ponovo pređete granicu zemlje?

-Želim da sa Novim Pazarom postignem uspeh za pamćenje. Zato sam se i vratio u rodni grad. Između ostalog fudbal igramo i zbog novca, a do njega se nažalost može doći samo u inostranstvu. Ne bih imao ništa protiv da zaigram u prvenstvu, recimo, Azerbejdžana ili Kazahstana. U tim zemljama se u ovom trenutku igra vrlo kvalitetan fudbal, a i finansijski je isplativo. Imao sam sa klubovima iz tih zemalja i ovog leta kontakte, ali nismo uspeli da se dogovorimo. Vrata zapadnih zemalja iz našeg fudbala više nije tako lako otvoriti.

Prva pobeda u gostima

Izgubljeno u Kragujevcu, kada su tri boda otišla u 94. minutu, vraćeno je na istovetan način u Borči u utakmici 6. kola Superlige BSK – Novi Pazar 2 : 3 ( 0 : 1 ). Dva puta su Novopazarci imali prednost i oba puta su domaćini stizali do izjednačenja. U trenutku kada se sudija Veselinović iz Valjeva spremao da odsvira kraj meča Vusljanin je u 94. minutu uz obilatu pomoć golmana domaćih Ljube Kovačevića postigao pobedonosni pogodak. Osim Vusljanina golove za Novi Pazar dali su Alivodić u 31. i Popin u 64. minutu. Strelci za BSK bili su Simović u 53. i Bošković u 88. minutu. Sutra u 7. kolu od 16. 00h Novi Pazar dočekuje najprijatnije iznenađenje ovog šampionata tim Donjeg Srema iz Pećinaca.

Pazar u osmini finala Kupa Srbije

U izvanrednoj utakmici šesnaestine finala Kupa Srbije Novi Pazar je posle boljeg izvođenja penala eliminisao iz daljeg takmičenja domaću Mladost. U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 2 : 2 ( 1 : 1 ), da bi Novi Pazar slavio posle izvođenja jedanaesteraca 4 :2. Lučanci su dva puta vodili golovima Nemanje Milunovića iz penala u 23. i Radomira Milosavljevića u 71. minutu. Strelci za Novi Pazar bili su Enver Alivodić u 38. i Branislav Stanić u 76. minutu. Prilikom izvođenja penala igrač Mladosti Gordić pogodio je prečku, dok je golman Novopazaraca Mujkić zaustavio udarac Igora Filipovića. Za Novi Pazar sa bele tačke pogodili su Mujdragić, Ristović, Vusljanin i Alivodić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari