Danas saznaje: Bivši ministar prosvete Mladen Šarčević dobija novu funkciju

Ostavite komentar


  1. Čovek koji je najviše razorio prosvetni sistem dok je bio na njegovom čelu. Konfliktna ličnost, u kontinuitetu je bio u sukobu sa onima o kojima je trebao da brine, a pogotovo sa neistomišljenicima. U njegovoj biografiji stoji da je počeo sa radom kao nastavnik geografije, časna profesija koju je osramotio (mada skoro nikada javno nije govorio šta je po struci, valjda se stideo toga). Vrhunac njegovog licemerja, cinizma i bahatosti bilo je sprovođenje Završnog ispita u osnovnoj školi za učenike osmog razreda u vreme pandemije Korona virusom. Uporno i bahato nije odstupao da u situaciji koja je po svemu bila vanredna uvodi u polaganje sasvim novi onlajn sistem potpuno neprilagođen i neprimeren tadašnjim uslovima. Stres koji su tada imala deca, roditelji i svi zaposleni delo je ovog čoveka. A kakav mu je put bio i kakav sledi posle ministarskog mesta vidimo.

  2. Taj covek nista ne zna o obrazovanju , sto je i pokazao dok je bio ministar. Jos uvek sakrivaju stetu koju je naneo….

  3. Čitam Danas i smatram da ste objektivan i vrlo ozbiljan list,prosto ne mogu da verujem da niste objavili moj prethodni komentar o liku i delu Šarčevića koji je istinit i bez uvreda.

  4. Možda je Verbić imao propuste,ali on je gospodin i nivo za Šarčevića.Verbić je čovek struke i nauke a ovaj drugi za vredjanje i marifetluke,U istoriji srpske prosvete nije bilo goreg ministra,imate moji adresu,to cu i javno sa dokazima argumentovati pred medijima!

  5. Trebalo je „iškolovati“ čuveno „dete“ vinara, fudbalskog menedžera i „partriotu“…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.