Bivši pripadnik srpskih paravojnih formacija osumnjičen za ratni zločin u Vukovaru 1991. 1Foto: Pixabay/fsHH

U prijavi koja je podneta osječkom tužilaštvu navodi se da je osumnjičeni 63-godišnjak, zajedno s još najmanje jednim zasad nepoznatim pripadnikom srpskih paravojnih jedinica, zatvarao civile i ratne zarobljenike, nečovečno postupao prema njima što je za posledicu imalo smrt tada 48-godišnjaka, 31-godišnjaka i 18-godišnjaka. MUP u saopštenju navodi da je, među ostalim, utvrdjeno da je […]

U prijavi koja je podneta osječkom tužilaštvu navodi se da je osumnjičeni 63-godišnjak, zajedno s još najmanje jednim zasad nepoznatim pripadnikom srpskih paravojnih jedinica, zatvarao civile i ratne zarobljenike, nečovečno postupao prema njima što je za posledicu imalo smrt tada 48-godišnjaka, 31-godišnjaka i 18-godišnjaka.

MUP u saopštenju navodi da je, među ostalim, utvrdjeno da je osumnjičeni u delu Vukovara zvanom Drvena pijaca, zarobio ranjenog civila i odveo ga u štab tadašnje JNA, a od tada se ranjeniku izgubio svaki trag.

Takođe je utvrđeno da je osumnjičeni na „Ovčari“ zlostavljao dvojicu zarobljenika iz vukovarske bolnice. Jedan od njih je umro, dok posmrtni ostaci drugog još nisu pronadjeni i on se vodi kao nestala osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.