Blagi rast obolelih u Borskom okrugu, među novoobolelima i desetomesečna beba 1Foto: J. B. K.

Prema podacima nadležnih zdravstvenih ustanova i lokalnih Štabova za vanredne situacije na teritoriji Borskog okruga je 1.289 aktivno zaraženih što je u odnosu na juče blago povećanje.

U Boru i Majdanpeku se beleži pad aktivno obolelih, a u Kladovu i Negotinu porast. Još dva pacijenta preminula su u Boru od posledica virusne infekcije, a među novoinficiranim u Negotinu je i desetomesečna beba.

U Negotinu je 28,6 odsto juče testiranih imalo pozitivan nalaz na virus i registrovano je 30 novoobolelih. Najmlađi bolesnik je beba stara 10 meseci, a prisustvo virusa potvrđeno je i kod petoro dece starosne dobi od 13 do 17 godina.

U negotinskoj opštini je 339 aktivno zaraženih korona virusom. Na kovid odeljenjima negotinskog Zdravstvenog centra, zbrinuta su 43 pacijenta sa bronhopneumonijom od koji je 29 na kiseoniku.

Štab za vanredne situacije opštine Negotin saopštio je takođe da su juče hopitalizovana četiri pacijenta, osam otpušteno na kućno lečenje, dva transportovana u kovid bolnicu u Кruševcu i jedan u Batajnicu.

Još 37 novoobolelih u Boru, gde su dva pacijenta preminula od posledica korona virusa. Gradski Štab za vanredne situacije objavio je da je na teritoriji grada 659 aktivnih slučajeva virusne infekcije, kao i da je na kovid odeljenjima Opšte bolnice hospitalizovano je 68 bolesnika.

Više novozaraženih nego oporavljenih, pa je broj aktivno pozitivnih u opštini Kladovo u blagom porastu.

Prisustvo virusa laboratorijski je potvrđeno 18 osoba, oporavilo se 13 i aktivno pozitivna su 192 pacijenta prema izveštaju tamošnjeg Zdravstvenog centra .

U majdanpečkoj opštini juče je registrovano 12 novoinficiranih korona virusom i prema podacima nadležnih u Domu zdravlja od 99 aktivno pozitivnih nevakcinisano je 66.

Zbog teže kliničke slike u kovid bolnicama van Majdanpeka je na lečenju 12 bolesnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari