Blokadom kod Glavne pošte u Kragujevcu završen protest 'Srbija protiv nasilja' (VIDEO) 1Foto: Z. S. M. (arhiva)

Posle okupljanja na Đačkom trgu i mirne šetnje, učesnici protesta „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu organizovali su večeras blokadu kod Glavne pošte, u kojoj se nalazi Telekom.

Na ovaj način su izrazili negodovanje zbog finansijske podrške države, preko te kompanije, za snimanje albuma pevačice Jelene Karleuše.

Kako se čulo, ona je jedna od estradnih zvezda koje sponzorstvo dobijaju u zamenu za hvaljenje režima Aleksandra Vučića, a tu „lojalnost“ plaćaju svi građani Srbije.

Pre blokade i šetnje održan je u 19.00 skup na Đačkom trgu na kojem se građanima obratila profesorka Medicinske škole Sanja Vranješević.

Ona je ocenila da su građani „bolno“ svesni da ni jedan segment u našem društvu i državi ne valja, ni obrazovanje, sudstvo, zdravstvo, poljoprivreda, ekologija ili privreda.

Vranješevićeva je upitala da li je Vlada Srbije preduzela konkretne mere za bezbedan početak nove školske godine posle masovnog ubistava od 3. maja.

„Da li je urađena provera i evaluacija svih prijavljenih slučajeva nasilja u školama tokom prethodne školske godine? Zašto nisu postavljene kamere u sve osnovne i srednje škole? Šta se uradilo na smanjenju svakodnevnog verbalnog nasilja u medijima“, upitala je Vranješevićeva.

Ona je postavila i pitanje i u vezi sa besplatnim udžbenicima koje dobijaju osnovci u Beogradu, ali ne u Kragujevcu.

„Gradonačelniče, zašto to nije bilo moguće organizovati i u Kragujevcu“, pitala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari