Stanari zrenjaninskog naselja Mala Amerika, koji se protive postavljanju splavova u njihovom naselju, održali su protestnu šetnju pored gradskog jezera i preko Malog mosta.

Okupljanje građana i njihov miran protest nakratko je blokirao saobraćaj, čime su želeli da poruče gradskoj vlasti i sugrađanima da ne prihvataju odluke štetne za životnu sredinu i ljude. U protestnoj šetnji učestvovali su i stanari drugih mesnih zajednica, a podršku građanima dao je i frontmen grupe Partibrejkers Zoran Kostić Cane, koji živi u ovom delu Zrenjanina.

U jednom trenutku intervenisala je policija, naloživši učesnicima protestne šetnje da se obustavi neprestano i naizmenično prelaženje preko pešačkog prelaza, koje je uzrokovalo dugačke automobilske kolone. Zorica Radišić, članica građanske inicijative „Stop splavovima“, navela je da je indikativno da policija legitimiše građane koji traže poštovanje zakona o zaštiti prirode dok zaobilazi one u vlasti koji iste te zakone svojim odlukama, poput ove o postavljanju splavova, krše.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari