Bogdanu Mitroviću 30 dana pritvora 1Foto:MUP

Sud u Prizrenu odredio je 30 dana pritvora Bogdanu Mitroviću, koji je pre dva dana
uhapšen u Suvoj Reci pri obilasku porodične kuće, a advokat Dejan Vasić, koji je prisustvovao današnjem saslušanju, rekao je RTS da je Mitrović optužen po iskazu njegovog komšije Albanaca.

Mitrović će biti u Zatvoru visoke bezbednosti u Podujevu.

Advokat Dejan Vasić, koji je prisustvovao današnjem saslušanju, rekao je za RTS da je Bogdan Mitrović optužen po iskazu njegovog komšije Albanaca, prema čijim rečima je Mitrović u selu Sopina u opštini Suva Reka 1999. godine navodno učestvovao u događajima koji imaju elemente zločina protiv civilnog stanovništa.

Mitrović je tokom saslušanja odbacio te navode kao netačne, navodeći da nema bilo kakve veze sa ratnim zločinima, dodajući da je tokom rata, njegovom zaslugom, Albancu koji ga optužuje, sačuvana imovina.

Vasić smatra da se dela za koji se Mitrović tereti da je učinio tokom rata mogu smatrati netačnim i da se ne mogu kvalifikovati kao ratni zločin. Pitanje, kako kaže, zašto je on to čekao sve ove godine.

„Da se tek u maju mesecu se setio da je Bogdan Mitrović učestvovao u tome, leži u činjenici da je taj svedok uzurpirao Mitrovićevu kompletnu imovinu, njegov lokal, sve što je porodica Mitrović imala, i na ovaj način pokušava da tu svoju pljačku legalizuje“, naglašava Vasić.

Vasić kaže da će se, po svoj prilici, ovim slučajem baviti isključivo sudije Albanci, i da će to biti prvi slučaj da međunarodne sudije neće biti uključene u jedan proces u kojem se pominje ratni zločin.

Bogdan Mitrović je uhapšen tako što je izveden iz grupe raseljenih Srba koji su obišli svoje kuće i porušenu Crkvu Svete Bogorodice u Mušutištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari