Napad Partizana počeo je da se krnji i pre kraja jesenje polusezone i početka zimskog prelaznog roka. Marko Šćepović je zbog nezalaganja i nediscipline (objašnjenje trenera) posle meča sa Čukaričkim vraćen u Teleoptik, a sada i Pjer Boja, nezadovoljan minutažom i prihodima, najavljuje rastanak već posle prvih šest meseci letos potpisanog jednoipogodišnjeg ugovora.

– Nisam zadovoljan statusom koji imam. U dobroj sam formi i mislim da bi trebalo više da igram. U početku sam imao problema zbog propuštenih priprema i povrede, ali posle je sve došlo na svoje mesto. Sve sam (u)radio perfektno do utakmice s BSK-om, kada sam, zbog gripa, mesto startera prepustio drugim napadačima. Ne znam zašto, ali posle toga me više nije bilo u ekipi. Čak ni protiv Šahtjora, protiv kojeg smo, suprotno praksi kada su u pitanju evropske utakmice kod kuće, odigrali samo s jednim špicem. Pitao sam trenera o čemu se radi, a on mi je rekao da nije zadovoljan mojim trenutnim igrama. Zanimalo ga je i da li ću i posle zime biti u Partizanu, pošto bio voleo da ostanem. Odgovorio sam mu teško, jer nije sedenje na klupi jedino što mi ne ne odgovara. Ne sviđaju mi se još neke stvari u ekipi, o kojima ne bih javno da pričam, a iz primera drugih vidim i da teško mogu pojačati ugovor. Preko je veći novac – objašnjava kamerunski centarfor, kojem smeta i „forsiranje igrača,

Trener Aleksandar Stanojević ima svoju verziju priče o statusu afričkog fudbalera, kojem je ovo drugi mandat u Humskoj.

– Radi se samo o Bojinoj trenutnoj formi. Nemam šta da mu prigovorim na račun odnosa prema radu, jedino mislim da je u „padu“. Isto sam i njemu rekao. Zna i da ga cenim – da nije tako ne bi počeo dve utakmice u Ligi šampiona – i da bih voleo da ostane. Ali, i ne po svaku cenu. Nisu mi potrebni nezadovoljni igrači, koji na takav način reaguju na sedenje na klupi. Treba li tamo da pošaljem i Klea? Neću to da uradim. Ne samo zato što nas je Brazilac sve zadužio svim onim golovima u kvalifikacijama za LŠ već zbog toga što je ginuo i na svakom meču na kojem ga nije bilo među strelcima. Kidao se i lomio i kada je namestio dva gola i dao jedan protiv Čukaričkog. On je pravi primer profesionalca. Da, on će uvek imati kredita kod mene – tvrdi strateg „parnog valjka“, koji nije želeo da polemiše na temu taktike sa Bojom, ali je primetio da je „Partizan s jednim špicem protiv Šahtjora napravio više prilika nego s trojicom napadača protiv Brage“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari