Olimpijakos pobedio Barselonu i plasirao se na fajnal-for, u polufinalu Pirejci protiv Reala 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Košarkaši Olimpijakosa savladali su u gostima Barselonu rezultatom 63:59 i plasirali se na završni turnir Evrolige koji će se od 24-26. maja održati u Berlinu.

Grčki tim, koji je drugi put u četvrtfinalnoj seriji sa Barsom slavio u gostima, tako se pridružio madridskom Realu, Panatinaikosu i Fenerbahčeu koji su taj cilj ispunili ranije.

Ekipa Jorgosa Barcokasa treću godinu zaredom plasirala se na završni turnir Evrolige.

Prethodne godine poražena je u finalu od Reala, a godinu ranije eliminisana je u polufinalu od kasnijeg šampiona Efesa.

Rival Olimpijakosa u polufinalu biće Real i biće to repriza prošlosezonskog finala iz Kaunasa.

U tvrdoj, disciplinovanoj i defanzivno orijentisanoj košarci, gosti su prelomili meč sredinom poslednje deonice serijom poena i odbranom kojom su zatvorili sve puteve do svog obruča.

Srpski reprezentativac Nikola Milutinov bio je najkorisniji igrač meča sa 26 indeksnih poena, i učinkom od deset poena, deset skokova, tri asistencije i sedam iznuđenih prekršaja.

Filip Petrušev, drugi srpski reprezentativac u ekipi iz Pireja, igrao je 19 minuta i upisao je pet poena i tri skoka.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Mekkisik sa 12 poena i Papanikolau koji je ubacio 11 poena.

Kod Barse Laprovitola je postigao 17 poena, Abrinjes je dodao 13, Džabari Parker je meč završio sa samo četiri poena i sedam promašenih trojki iz isto toliko pokušaja, dok Nikola Kalinić za 19 minuta na parketu nije uspeo da postigne ni jedan poen (0/3 za tri).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari