Bora Đorđević: Svirali smo na mitingu SNS iz patriotskih razloga

Ostavite komentar


  1. Puk“o je. Predgrupa mu bio Aca Lukas.
    Mora da je reč o teškoj demenciji, zaboravio čovek i šta je ranije svirao i ko su bili ovi za koje je juče svirao.
    Međutim, nije zaboravio da traži nacionalnu penziju. Nju je već ugovorio sa Vučićem i Dačićem, osvedočenim borcima za sopstveni džep i privilegije, za ovaj burazerski kapitalizam koji su za kratko vreme stvorili.
    Zabole Boru i za Srbiju i za Kosovo.
    Dragi moji, vi koji juče niste bili na mitingu i koji ste, kao i ja, u mladosti slušali Riblju čurbu, nemojte ovo zaboraviti.
    Ovako sramnu izjavu skoro nisam pročitala, a bilo ih je mnogo.

    1. Ja zaista ništa sramotnije i neverovatnije odavno nisam pročitala. Odrasla sam uz Borinu muziku, bila, kao klinka, na mnogo njegovih koncerata. Ovo što on naziva pozivanjem savesti je upravo odsustvo iste. Zgađena sam. Neka mu je na čast koje nema. Fuj!

      1. Da ste slušali Vivaldija, a ne ovog krkana što reve ( a takvih krkana izrodilo se more jedno), ne biste, draga Slađana, bili razočarani i zgroženi istim ( krkanom).

        1. A onda gosn patriota otišao nazad u Sloveniju.Ma sram te bilo i ti si postao ljigavac….Daj bože da smes da odeš ponovo u rodni Čačak.

        1. Uzas covek pati od Vucicizma .. Dacic i Vucic su konkretno uradili za Srbiju???? Koja si ti budaletina …Mozes da bacis karijeru u smece i ceo tvoj zivot a voleli smo te …sada si zivi mrtvac..Ziv sahranjen

      2. „Kada gospodar postane car, svi ce mu redom uci u cm*r…. Tek onda mogu da se smire
        kad im iz guze nogice vire…“
        Bora se ocigledno smirio.

      1. Pa i jeste pevao testerašima. Posekoše park na Kališu i ušću, razrovaše Beograd (provinciju ne moraju, sama se raspala), uništiše sve što su dotakli, napadaju sve koji se ne klanjaju …. Na mogu više da nabrajam, predugačak je spisak.

        1. A kad je Djilas posekao u Bulevaru 330 plantana, onda ste hrabro cutali.

          Pa i ja kazem, dosta vise sa izgradnom tog kruga dvojke, daj jednom da pocne da tako unistava i ostale delove Bg, da izgradi novi Klinicki centar u Surcinu, Dobanovcima, Ugrinovcima, Batajnici, tamo ima mesta i za parking i za zgradu ili zgrade. A hvala Bogu, ima i obala Dunava pa i njih malo da uredi da izmuce ovaj narod i sa ove strane. Da prestanu vise da muce taj jadni narod u krugu oko Kalisa. Pa vi ne znate vise kakve sve to probleme donosi. Pustite malo, da i oni pocnu da se setaju to bi im bilo dobro i za zdravlje.

      2. Eee Ljubice, Bora je bio legenda i imao je ugled… koji je sada definitivno zasrao. Nije trebao ni jednoj političkoj opciji da se priključuje, pogotovo ne ovoj. Ali kako neko reče, izgleda da ga je zahvato alsheimer a tu su i posledice pijančenja pa više ne zna šta priča…ILI pak zna i nije gadljiv na strane valute.

      3. Srećom, jednog dana kad „testeraši“ oteraju ovu pošast, možda budete u prilici da se opismenite. Do tad ostanite „okoceni“ uz Acu Lukasa i ekipu.

        1. Rece joj neko koji umesto Vlada, pise Wlada.
          Ne njaci molim te, da je predhodnu subotu svirao bio bi nacionalni heroj, kao i Mandic, odjednom ne valjaju jer su druge politicke opcije.
          A vi „testerasi“ doci cete na vlast nikad, nece vas narod.
          Jednom ste uspeli da ga prevarite na 10-ak godina, opametili smo se.
          Zbogom, nikad vise.

          1. Vučić je doveden na vlast da bi predao Kosovo i Metohiju, i to polako radi, sprema narod svojim dugačkim i dosadnim pričama, o pregovorima sa Prištinom itd. Ako preda, a moraće, šta će sendvičari reći? Ako ne preda proći će kao neki pre njega koji nisu obavili taj zadatak. „Budućnost Srbije“ je prilično mračna, jer realno SVI na trenutnoj političkoj sceni liče na izdajnike, obične siledžije ili već dokazane lopove. Ko god da je bio, da jeste ili da probava da bude na vlasti u ovoj mučenoj zemlji nije patriota i rodoljub. Nego, na ovaj ili onaj način, agent stranih službi (koje ga finansiraju). Gomila stvari se, na žalost, dešava a da javnost ne zna, i situacija je zapravo gora nego što izgleda, većina zapravo odbija da vidi suštinu.

    2. Vidim koliko je „puko“?! Ovakvom izjavom, koja bi trebala da bude sasvim prihvatljiva onom najnormalnijem i najmoralnijem delu ovoga društva, izazvao je buru besa, kod ljudi koji, tako smatram, najmanje cene sebe, pa kroz tu prizmu posmatraju svakog patriotu. U suštini oni postavljaju sebi sledeće piiatnje: „Zar neko može da voli ovakvu bedu, kao što sam ja“, samo što tu bedu skidaju sa sebe i projektuju je na druge?! Eto, Borin patriotizam je neverovatno uznemirio duše običnih „poreskih obveznika“ Republike Srbije. Bora bi, danas, bio slavljen kao neverovatan heroj i svetski čovek samo da se pokakio po A.Vučiću ili bilo kome iz aktuelne vlade. Bilo mu je potrebno samo malo da se „proslavi“ ali, on to nije umeo da iskoristi.

    3. Da li si ti stvorio stihove:“Pogledaj dom svoj anđele? „I posle toga daješ ovakve izjave i sviraš onima kojima si se u svojoj antologijskoj pesmi
      obratio.E pa nešto tu nije noremalno,ti ili mi…

  2. Da je Sloba Milosevic poverovao da se Bora Corba moze kupiti za pare, i njemu bi pevao na SPS kontramitinzima… A sto se se tice Bore Corbe, na kraju balade ispade Bora Splacina.
    Vic: Zasto su doveli Boru Splacinu na AV miting? Pa da i sendvicari uzmu nesto na kasiku :o)

    1. Pa on je odavno splacina. Otkad se valja po Pinku i Grandu. A izgleda da mu ne cvetaju ruže u Dezeli i EU, kad je spao na ove naše presvučene radikalcine. Daj šta daš. Još nešto: dal bi pevao na našim mitinzima „1 od 5 miliona“? U stvari, posle ovoga nam vise ne trebaš.

    2. Nasmeja me, covece! :-))) Duhovit je nas narod i u ovim teskim vremenima.

  3. Zasto se branis, Boro, lazima? Kad su to zuti prodali Kosovo? Zar nije Milosevic svojom zlocinackom politikom izgubio Kosovo? Legitimno pravo opozicije jeste da zeli da dodje na vlast i zato se bori demokratskim sredstvima,to svaki covek treba da zna i da u tome nema niceg loseg. Priznaj da ti je ponestalo para i da nece Slovenka da te izdrzava pa cemo. se, mozda, i sazaliti.

    1. Da bi pevao po trgovima moras dati podrsku AV i uzimas lovu iz budzeta a ko ima obraza i casti i ne pristaje na ucene njih nigde nema. Sto bi reko neko „Prodane duse mogu da mi……….“

  4. Boro,kako se to opozicija bori za vlast a ovi tvoji za srbiju?
    Pa opozicija je istakla zahteve ,jel vidis u kakvoj zemlji sunda zivis,da su mediji blokirani da je prvorodjeni prigrabio apsolutnu vlast kao diktatori iz afrike,o cemu ti pricas?i lose se pravdas nekakvim patriotizmom!

    1. Pa isti taj bedni lik Bora je krenuo da bleji po Pinku, dajle baš njega briga za šund. Posle pojavljivanja na pinku sa cecom (secam se reklame) meni je ovo nekako bilo očekivano.

  5. Čudno
    Sve Vaše pesme govore protiv ovakve vlasti. Čak je i Veštičino čeljade koje ste prozivali sad dobar lik, branitelj Srbije.
    Boro, nikad niste bili za žute ali sa godinama ste sve više braon boje.. I oseća se nešto jako neprijatno oko Vas. Rekao bi čak da zaudara.

    1. Čudan neki patriotizam, obavijen evrima.
      A nacionalna penzija za doprinos!
      Što rudarima ne sleduje patriotska penzija?
      Lekarima, profesorima ništa od te, patriotske…

  6. Pitam se od kada to rokenrol poznaje patriotizam.Da bi postojao patriotizam mora postojati nacionalizam a rok je negacija nacionalizma.Toliko o Bori kao rokeru,napokon je našao svoje društvo u Lukasu,Vučinić,Mitroviću i tako redom.Pokoj rokerskor duši kojoj praziluk iz guzice viri.

    1. Tačno. On jeste nekada davno pisao lepe pesme, ali je oduvek bio kulov. I sada je tačno tamo gde pripada. Patriotizam, fekalna filozofija, plastične operacije, jeftini lažni ponos, Grand parada…propast ove zemlje ide uporedo sa propašću rockandroll-a. A uništili su ga džulovi koji su se lažno izdavali za rokere.

    2. Patriotizam ne podrazumeva nacionalizam, ni nacionalizam sovinizam i primitivizam. Rokenrol ne podrazumeva nacionalizam ali ne mora da bude negacija nacionalizma. Rokenrol odlikuje duh slobode pa koliko je blizak nacionalizmu zavisi od toga koliko je neka nacija slobodoljubiva. (Tek da ne bude nesporazuma, „oslobadjanje“ od drugih torturom i okupiranjem njihovog zivotnog prostora neki pogresno smatraju slobodom.) Corbu sam uvek cenio, imao je sve kvalitete osim osecaja za lepo. Mozda je pored drugih teskoca i zbog toga zavrsio u prljavom kazalistu.

  7. Ne tako davno desilo se u Engleskoj.
    Na nekom balu bogatasa jedan poznati pisac prisao je jednoj bogatoj dami i upitao.
    Da li biste pristali da za 1000funti spavate sa mnom?
    Posle kratkog razmisljanja dama je odgovorila potvrdno.
    A da li biste spavali za 10 funti.
    Vidno ljuta dama je odgovorila. Za koga me vi smatrate?
    Pa upravo smo videli ko ste. Sada nam ostaje da dogovorimo cenu.
    Tako da je skoro svakog moguce kupiti. Samo je pitanje cene.

  8. Pa nije Milosevic mogao da uzgubi nesto sto su DOS-ovski patroni na Zapadu odlucili da mora biti oduzeto! Sa kojom se to logikom neki rezoni bore, pa to je za udzbenike….!!! A sto se Bore tice, Kisindzer je to kristalno opisao, da pokusam da parafraziram: Svi mi mislimo razlicito o (americkom) predsedniku, ali kada je nacionalni interes u pitanju svi se svrstavamo uz njega i pod zastavu. Mislim da je time sve objasnjeno.

      1. Alo ne bez pomoci sovjetske Crvene Armije!
        (osim ako Afganistan, Irak, Vijetnam i Koreja nisu bile ‘americke pobede’???!)

      2. Majstore, da li tvoj Vučić govori o razgraničenju na Kosovu? Da li ga u tome podržavaš? Stavi se u pamet ako je imaš? Da li Vučić te patrone o kojima pričaš zove svojim prijateljima? Odkud Vučić kod Bila? Odkud Šreder kod Vučića? Odkud Bler kod Vučića?

    1. Teško je kada si u Melburnu, „vidiš“ naglavačke. Izjednačavati državu sa vlašću može samo podanički mentalitet. Oni koji su bili pod Turcima 500 godina…

    2. Jel ti shvatas da je Sloba bio diktator? Diktator ne moze da sacuva ni samog sebe a kamoli neku teritoriju.

      1. Zna se ko je ubio Ivanovića..svi znamo, samo neki ne žele da to priznaju sebi. Šiptari sigurno nisu, nisu toliko glupi ni naivni. Sa druge strane ovde postoje ljudi veoma bliski vlasti koji ne prežu ni od čega kad im se pokaže novac.

    3. Ti si video Melburn na slici mozda sendvicaru,pazi da ti ne pozli od tolikih sendvica,a za gluposti kojima se prosipas-nisam nadlezan,tu ipak treba strucna pimoc i to ozbiljna.

    4. Tako si se, predpostavljamo, svrstavao i pod zastavu seseljeve Srpske Radikalne Stranke, dok je tvoj i kisindzerov ‘Barjaktar’ kao sumanut devedestih mahao njom?!

    5. Je li Neso iz Melburna, da li je nacionalni interes da nas mafijaska bagra sa laznim diplomama dere kao ovce. Ovde u Americi politicari dobro znaju da se ne zajebavaju sa standardom zivota glasaca. Cim standard malo kalira, predsednik izgubi izbore. Samo tamo nema mrtvih glasaca I dzibronja u dzipovima da prete ljudima. A ti ako ti se ne svidja DOS vrati se lepo u otadzbinu da uzivas ko bubreg u loju.

  9. Ajde,Boro, ne sramoti se vise.No, izgleda da je u dobro placeni aranzman od nasih para uslo i ovo“objasnjavanje razloga“ da se svira na SNS mitingu.Nije tvoj poslodavac ni pravio onaj miting juce za unutrasnju upotrebu,nego za spoljnu,da pokaze svojim poslodavcima da jos moze da zavrsi ono sto je obecao kada je dosao na vlast

  10. Pa u pravu je bora, odavno je patriotizam u Srbiji postao sinonim za pare tj. što si patriotskiji prema vlasti(ne prema zemlji!) to su ti puniji dzepovi! A i on je oduvek bio samo krpa željna popularnosti i vinjaka samo što je , eto, imao sreće da u mladosti ima kakvog-takvog talenta. Sad je ostao samo krpa.

  11. Patrotizam je uvek bilo sklonište za hulje!
    Rekoše umni ljudi,
    a Bora se odriče honorara i sav novac
    Daće najugroženijim Srbima na Kosovu!?
    inače borisavbio patriota i kao klinac kad je obijao
    stanove po beogradu pa zbog bruke napistila cela porodica čačak…
    pa ga lepo drže pola veka
    šta db uradi od čoveka?

    pred dvesta hiljada
    bora pevao
    BOLJE ROB
    NEGO GROB!!!
    Pobogu, druže moj, šta ti je necu da budem clan mafije jer to je pogresan korak i njihov hleb mi je gorak Sta ce mi parce hartije gde pise da sam clan mafije pa makar jebao cvorka makar mi sledila corka Necu da budem clan mafije Necu da imam veze s’ mafijom oni se bave pornografijom i ‘oce ‘leba bez motike valjaju deci narkotike Ja bih sve mafijske drugove pravo u fabricke krugove da malo osete strugove ili na njivu za plugove Necu da budem clan mafije Cit’o sam biografije vodecih licnosti mafije njihove su familije poreklom iz Srbije. Gled’o sam fotografije najvecih gangstera mafije sve same opasne njuske sto nose skracene puske Izbrisite me sa spiska evo vam knjizica mafijska hocu da ostanem posten pa makar bio vosten Necu da budem clan mafije

  12. E,moj Boro…znam da si uzeo kintu,treba ti, imaš svoje prioritete;
    ali,nemoj da pričaš o svojim patriotskim razlozima,vredjaš me.
    Pevao si o „baba juli“,a danas češ,verovatno,da pred prisutnima oližeš njenu urnu,pre nego je posade,tamo u Požarevcu…vidiš li ti sebe,uopšte…?
    Bio si sve ono nepokolebljivo u borbi da prozoveš laž i farsu,a šta si sad?
    Ili se nadaš,da će se i na tvoje koncerte publika dovoziti SNS-transom?
    Da li to rešava sve tvoje probleme?
    Ako je tako – putuj,igumane,neka ti je srećan put,pamtićemo te po pesmama tvojim…

  13. Trebalo je da sviraš i na Miloševićevom kontramitingu…važno je da si konačno pronašao sebe…samo nisi otpevao pesmu koja je bila najprikladnija za skup tvojih SNS patriota: oko mene sve su ponavljači đaci, ili bolesnici ili manijaci

  14. Do juče sma dotičnog smatrao pesnikom i intelektualcem ,a posle jučerašnjeg dana ne postoji bilo šta što bi ga “opralo“ bruke koju je sam sebi nakačio sramnim nastupom i potonjim intervjuima . Verujem da je bio svestan kada je pružao ruku za “šačicu“ evrića da su to opljačkane pare ovog naroda i bez griže savesti ih je prihvatio i “otplaćivao“ svirkom i intervjuima . Ispade da je pravi rodoljub Đ. Balašević a ne ovaj ,sada za mene ,bivši pesnik i muzičar .

  15. Majstore seti se ko je bio na vlasti kada je Kosovo izgubljeno. Milosevic, Dacic, Seselj, Nikolic, Vucic itd, itd. Takodje predlazem da prestanes da citas informer i prestani da gledas pink, happy i rts mozda povratis mozdane vijuge.

  16. Riblja Corba
    CLAN MAFIJE

    Pobogu, druze moj, sta ti je
    necu da budem clan mafije
    jer to je pogresan korak
    i njihov hleb mi je gorak

    ….

    Na zdravlje Boro, 50 godina si pokusavao da postanes beogradjanin, …
    … i nisi uspeo!
    Zato si se vratio tamo gde pripadas. Krezuboj procvinciji. Minus nekoliko liposukcija.

    1. Velizare nije tebi lako. Viri ti praziluk iz dupeta a ti nesmes da se poceses.

  17. Lepo je covek objasnio. Neko zgadjavanje botova zutih nad Borom samo govori o njima samima. niti ste slusali Boru niti ga poznajete. Uvek je bio uz Kostunicu jer je branio Kosovo i bio nacionalista samo ste to zaboravili. Naravno da su zuti prodali Kosovo, jer su morali sve raditi ono sto Vucic sada radi da bi od te prodaje zapad video jedno veliko nista i bio u problemu. Ako se ovako nastavi a Bog kaze da hoce, ne da cemo dobiti sever Kosova vec mnogo toga, a zuti su sve hteli da daju jer je toboze Sloba potpisao?? Po rezoluciji dragi zuti izdajnici 1000 nasih policajaca legitimno moze da bude na Kosovu u srpskim opstinama. Znaci nista nas ne sprecava da uletimo sa hiljadu specijalaca obucenih u policijske uniforme, nema zakona koji smo prekrsili i nije nam potrebna nicija dozvola. Vama zutima je potrebna dozvola da vam klimnu glavom, ali ako ste slusali dobro Vucica a niste, poruka je jasna, dirnite narod, i eto nas. Jedva cekam da se opet zarati da vam dokazemo da bar deo Kosova nije izgubljen.

    1. A da ti izbrojiš do 100 i nazad pre nego što izvališ ovakvu glupost, ili da je makar pročitaš, pre nego što je pošalješ?
      Na primer, ako nas, kako kažeš, ništa ne sprečava da sa 1000 specijalaca „uletimo“ na Kosovo, šta je to što Vućića još sprečava da „uleti“? Izgleda da si mnogo neobavešten jer očigledno nešto ima što nas (debelo) sprečava., a to sigurno nisu žuti jer ako nisi znao, žuti već punih 7 (sedam) godina nisu na vlasti.
      Ako je Vučićeva vrlo jasna poruka „dirnite narod, eto nas“, da li je treba razumeti kao da „oni“ dosad nisu uopšte dirali narod, pa nije bilo baš nikakvog razloga da tamo „uletimo“?
      A ako ti stvarno „jedva čekaš da se opet zarati“ da bi nam (kome?) nešto dokazao u vezi s Kosovom, fala, ali ne treba, verujemo ti na reč, isto kao Mišku kad kaže da može da vozi autobus vezanih očiju. Verujem da bi ti mogao čak i u rikverc!
      Ako se na tvoju veiku radost, opet zarati, da li možemo da te očekujemo među onih 1000 specijalaca koji će „uleteti“ na Kosovo? Ili ćeš ti, kao i svaki normalan mrmot, nastaviti da po cenu životne opasnosti hrabro kuckaš po tastauri, daleko od Kosova i iz svoje tople i bezbedne mrmotske jazbine, uz tvoj blagoslov i veliku moralnu podršku?

    2. Samo bolestan i beskrajno pokvaren um može da jedva čeka da se zarati. Tvoj komentar, osim što ti je zaradio sendvič, je vrlo opasan!

    3. A Briselski sporazum? Ako nisi znao tim sporazumom Kosovo je priznato i od strane Srbije de fakto, u zamenu da ne bude de jure,
      AV je naredio Srbima da budu u vlasti sa Haradinajom i to te ne dotiče?
      Pravi izdajnik je upravo tvoj voljeni Vučić i to će vrlo brzo postati jasno, koliko za koji mesec.
      Bora je prodao svoj integritet i to je ono što boli, baš kao i Oliver Mandić. Onog narkomana ne vredi ni komentarisati. Kada čovek postane krpa nema jadnije pojave.

    4. Ne lupaj, Ovaj im je obećao Kosovo, zato ga i drže na vlasti. Pošto narod ne da, on je sve histericniji

      1. Upravo tako Jasna! Aleksandar Vučić ima samo jedan zadatak a to je da uradi ono za šta ovi pre njega nisu imali hrabrosti. On će predati Kosovo i Metohiju tajno ako treba. I svi sendvičari istog momenta postaju izdajnici zajedno sa njim.

    5. Sve se bojim Mrmote da ces ti da ratujes. Lako je tudjim k….m gloginje mlatiti. Ali to je vasa SPS-SNS specijalnost. Zrtvovanje tudje dece za vase debele guzice.

  18. Dok su žuti bili na vlasti nisam mogao da se zaposlenim u javnom sektoru. Šta pričate. Svaka vlast namešta sebi kako hoće i to je činjenica. Problem je što je bora pevao u ime patriotizma a uzeo lovu.

  19. Ne znam šta mi treba da pišem, a znam da nećete objaviti. Ipak, lakše mi kad prokomentarišem. Bora patriota borac protiv EU živi u Sloveniji kod bečkih konjušara, kako je govorio devedesetih, prodao se Vučiću, a pevao je da prodane duše mogu da mu puše… POPUŠIO SI GA BORO, JER POSTAO SI ČLAN MAFIJE !!!

  20. I ove novine cu obrisati kao i kurir iblic zato sto ni jedan komentar necete da objavite

  21. Svirao je Dejvid novi i pauci s’marsa tad si bio kao novi a sada si FARSA !!!

  22. Tako je to kad loše omatoriš i od nekadašnjeg žestokog i beskompromisnog rokera koga su milioni ljudi širom nekadašnje Juge voleli, cenili i poštovali, pretvoriš se u ovu jadnu ruševinu koja tezgari na Pinku i žica kintu na patroitizam. Prešao je ceo razvojni put, od nekada poštovanog Bore Rokera, do Bore Srbina i kako ga je komentator pre mene vrlo tačno nazavao – Bore Splačine!
    Imam praktično sve ploče Riblje Čorbe koje su izdali do početka 2000-ih. Prestao sam da ih kupujem kad je Bora izjavio da podržava Velju Ilića . Da, i to je svojevremeno izjavljivao!
    Od tada, sve ove godine više ih nisam nikada slušao. Da kao kolekcionar, iz principa nikad ne bacam ploče, završile bi odavno u kanti. Sada samo kupe prašinu…

  23. Covek koji je imao kicmu da se sprda sa Titom, Milosevicem u vreme kad to nijd mogao svak, covek koji je sinonim za rokenrol, bunt, je dozvolio sebi ovo ponizavanje. Isto kao Ristovski, Borkovic, Garavi sokak i slicni bivsi ljudi za mene.

  24. Ništa više ne uzbudi i uznemiri ovaj srpski plebs, ovu moralnu gologuziju, kojoj je „kukuruz“ postao merilo svih merila, nego kada neko pomene reč patriotizam ili rodoljublje. Ako neko kaže da ne mrzi Vučića, i sve ono što je vezano za ovaj narod i državu, on čini neverovatan greh, neverovatan prestup koji mu ova bulumenta, koja se poput fekalnog talasa valja ulicama ne može oprostiti. Svi su platili cenu toj svojoj „gluposti“ ali, svi. Čak i stranci koji se usude da kažu bilo koju pozitivnu reč o ovoj „propaloj“ državi. Evo, i nekada slavljeni Bora Čorba, koji je tako lepo umeo da opeva „Nikolaja i Elenu“, došao je u situaciju da bude sistematski pljuvan od bulkumente, kojoj je jedina vrlina mržnja i to, mržnja i nepodnošljivot prema samima sebi. Pljijući sebi u lice, smatraju da se „odlepljuju“ iz blata po kome besciljno gacaju. Ostaje mi nejasno zašto je toliki greh ova njegova izjava, a još više, učešće na mitingu SNS-a?!

    1. Danas samo SNS trol. U pravu ste Zorane, nije trebalo da peva sendvičarskoj bulumenti, jedan, nacionalno osvedočeni roker. Da se proda za šaku šoldi. Al pare ne smrde kao komentar? Zar ne, Zorane?

    2. Izlisna je rasprava sa tobom oko „patriotizma“, posto, kao neko ko ne dolazi iz srpskog „plebsa“, ocigledno ne znas dubinu te reci. Patriotizam je zelja da se iskreno pomogne svom narodu, a ne „uzbudjenje i uznemirenje“ koje ti, tvoj patrijarh i tvoj predsednik konstantno osecate i zbog cega vaj je, boze moj, tako tesko u srcu. To nije patriotizam, to je mazohizam koji ne pruza nista osim samozadovoljenja onome ko ga praktikuje. Srbija nazalost ima dosta takvih pacijenata (kad se saberu svi iz DSS-a, Dveri, Zavetnika, SNS-a i SRS-a).

      1. Šta da radim? To su zaista moj Patrijarh i moj Predsednik. Ja nemam nit drugog Patrijarha a, za sada, ni drugog Predsednika. Ne mogu da ih mrzim, ma šta o njima mislio. Nemam, kao Vi, nekog rezervnog patrijarha, rezervnu veru, rezervnu naciju niti rezervnog predsednika. Lako je vama, koji nemate takvih „smetnji“. Vi, sutradan možete služiti bilo kome. Tačiju, Erdoganu ili Trampu, svejedno. Važno je samo ko daje bolji „kukuruz“. Inače patriotizam je ljubav prema otadžbini a onaj ko voli ne može da odmaže već samo da pomaže. Medjutim, moram da priznam da ste u jednome u pravu. Srbija zaista ima dosta pacijenata. To se može primetiti svakodnevno na ulicama Beograda i ostalih gradova Srbije. Ipak, sreća je što je ta patologija koncentrisana na mali broj ljudi. Mislim da populacija „inficiranih“ nije veća od 10.000 ljudi, zbog čega možete samo da se radujete..

        1. Ni ja nemam, ni drugu zemlju ni drugi život da bi me despot Vučić i njegov kriminalac brat držali na rubu egzistencije. Jer šuruju sa Albanskim narko kartelom…

    3. „Ovaj Narod“ nikako nije, „=“ Kim Dzong Vucic ali to sendvicar iz nekog Javnog Preduzeca, podguzni trol bivseg slobinog Ministra i seseljevog „Generalnog Sekretara SRSa’, … koji u punom ‘postradikalskom orgazmu’ celoj ‘fekalnoj naciji’ nesposobnoj da izdrzi lazi i izdajnicki smrad Sorosevog i Blerovog ‘Pitomca’, … drzi bukvicu o ‘moralu’ i ‘patriotizmu’ sedeci na clanskoj knjizici SNS u dzepu, … nikako ne moze da shvati?
      “ Nekada Slavljenog“ niko ne mrzi. Vecina se posprdno podsmeva njegovoj ociglednoj senilnosti i gubitku kompasa u situaciji u kojoj mu nije mesto, umesto da se cutke seca stare slave i loce u svojoj rupici na ivici Tasmajdana, ne praveci budalu od sebe u okolnostima koje ne razmume.
      Sto se ‘pljuvanja u sopstveno lice’ ticepozivamo te da ti to isto ne uradis samom sebi, kada ti se cipuljicki izrod vrati sa potpisanim prizanjem Siptaristana i lokacijom za Tacijevu ambasadu u Beogradu, ne bi li jos 25 godina ostao na vlasti.

    4. „Ovaj Narod“ nikako nije, „=“ Kim Dzong Vucic, … ali to sendvicar iz nekog Javnog Preduzeca, podguzni trol bivseg slobinog Ministra i seseljevog „Generalnog Sekretara SRSa“, … koji u punom ‘neoradikalskom orgazmu’ celoj ‘fekalnoj naciji’ nesposobnoj da izdrzi lazi i izdajnicki smrad Sorosevog i Blerovog ‘Pitomca’, … cita bukvicu o ‘moralu’ i ‘patriotizmu’ sedeci na clanskoj knjizici SNS u dzepu, … nikako ne moze da shvati?
      „Nekada Slavljenog“ niko ne mrzi. On je legenda za sve. Vecina se posprdno podsmeva njegovoj ociglednoj senilnosti i gubitku kompasa u situaciji u kojoj mu nije mesto, umesto da se cutke seca stare slave i loce u svojoj rupici na ivici Tasmajdana, ne praveci budalu od sebe u okolnostima koje ne razume.
      Sto se ‘pljuvanja u sopstveno lice’ tice, … pozivamo te da ti to isto ne uradis samom sebi, kada ti se cipuljicki izrod iz Brisela vrati sa potpisanim prizanjem Siptaristana i lokacijom za Tacijevu ambasadu u Beogradu, ne bi li jos 25 godina ostao na vlasti.

    5. Zoran bot uvodi novine u komentare, recenice su duze, upotrebljavaju se metafore. Bas kao i Bora Corba tako i botovi pokusavaju da opcine sve nas koji Vucicu i sekti bi da vidimo ledja. Ocekujem bot komentare sa pesnickim stilom.

    6. STVARNO ti nije jasno? Nista onda, ne vredi ti objašnjavati, nikad nećeš shvatiti.

    7. Zorane Kneževiću, zašto su vaše, režimske novine ukinule mogućnost ostavljanja komentara? Nema potrebe da ovde objašnjavate bilo šta bilo kome, na našu žalost mi imamo oči, a na vašu žalost ja nemam posao sa koga bi mogli da me otpuste, pa me ke teško uceniti ili podmititi sendvičem. Prijatno!

  25. Zafalilo para. Treba platiti kiriju „konjusarima“ u Sloveniji. Principijelno i patriotski nema sta. Pitam se sto se niko od ovih sto su im puna usta Kosova (Seselj, Patrijarh, Bora ne preseli na Kosovo (umjesto sto s..ru sa bezbedne razdaljine).

  26. Super je ekipu doveo AV da mu peva… dva narkomana i alkoholičar. Dostojan prikaz stanja svesti. A Borina izjava je stvarno sramotna. Pa ko je povukao policiju i predao granične prelaze? Žuti? Pa neće biti. Sem toga svi oko AV su žuti da žući ne mogu biti, ako zanemarimo Dinkića i njegovu ekipu koju je kao opozicija hteo da hapsi. Svi bre poludeli.

  27. Kakva predgrupa, takva i grupa.
    Svirali su Aca Lukas i Splačina Bora, od njihove muzike jedino je ova vlast gora…

  28. A sada se on pravda i još više pokazuje koliko je odvratan. A znate onu izreku: Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se obijaju.

  29. A mogli su da budu veliki urbani bend, ali to se zavrsilo ili poklopilo odlaskom Bajage davne 85-e i sunovratom Borine licnosti, postao je sramota Srbije i kao bend zasluzuju da budu u drustvu sa Lukasom, Mandicem, Garavim Sokakom, Mari Mari, Djordje Davidom……!!!

  30. To koliko ste „patriotskih“ para dobili za to vaše pevanje kada budete sve dali u dobrotvorne svrhe za bolesne klince,onda pričaj o patriotizmu,a dotle idi kupi kolor šampon i farbaj se u nove stranačke boje,kako je tužno da i Ristovski i Čorba pljunu na sebe za rad love koju će potrošiti ali sa njom i svoje dostojanstvo,obraz i čast.

  31. Trebao si da pevas
    Pogledaj dom svoj anđele.
    Nekoga kupiš za litar ulja, nekoga za snimanje filma, nekoga za baletske igre, a koja je tvoja cifra.? Uclani se u Sps ili kod baba-julinog
    ,, evropejca“

  32. Bivši „dragi“ boro,
    Sam si odabr’o.
    Za diktatira pevati,
    Sendviče žderati,
    Sebe i Srbiju izdati,
    Svoje ime đavolu prodati.
    Diktatore si pre ismevao,
    Narod si razumevao,
    Sad si vulinov mali,
    Zato brate – pali.
    Puk’o si ko zvečka,
    Ali zato sledi nova mečka.
    Možda i stan pored Save,
    A nekad smo te zvali Care.
    Nas obične ljude male,
    Ne smatraj za jarane,
    Na koncert nas ne zovi,
    Jer mi nismo volovi,
    Pravi ga za ove skotove,
    Đavolje vučićeve botove.
    Nek ti oni pevaju Lutku,
    Mada oni obožavaju Jutku.
    Dobićeš druže od njih dva dinara,
    Ne vredi ti više tvoja seda tintara!

  33. Riblja corba ili posle ove sramote Riblja pomija je ovim sramotnim podanickim koncertom za uvek izgubila najveci broj postovalaca.

  34. Sramota je da budes na bini sa onima koji su uveli Srbiju u rat 1999godine,a da ti je savest cista otpevao bi i na toj bini tvoju kultnu pesmu ,,Pogledaj dom svoj andjele,,.Nisi hteo ili nisi smeo?Prodao si se Boro!!!

  35. Neću d budem član mafije, dajete mi kilo rakije i pevaću dok god bude mafije.Za dvesta grama belog praha pevaće Bora do poslrdnjeg daha.Patrota Bora poj dok mu je mozak manji od noj(e)a..

  36. Zna jadni Bora šta se mora
    Kad si j..o jarca
    Pa spao sa konja na magarca,
    Onda bi glavu dao za travu.

  37. Variola vera, film Gorana Markovića, iz prošlog veka. U jednom trenutku Rade Šerbedžija izgovara izgovara, sada već kultnu rečenicu: “ pička je polni organ, a pizda je karakterna osobina“. Borivoje, nesrećni Borivoje, tugo i čemeru…reći za tebe da si pizda je uvreda za pizdu. Šta je, usahnula riblja čorba = menstruacija?
    Bio sam na tvom „koncertu“ „menstruacija se čuje i bez struje“ i ispovraćao sam se po podu jer sam zaboravio kesu za povraćanje…šta ćeš, godine pristižu, zaboravlja se…
    Doduše, ni ti, ni tvoji „muzičari“ nikakvi muzičari nikad niste ni bili, ali si, dok si još bio pod svešću, umeo bar nešto smešno da kažeš, pa k’o velim možda će bar na par sekundi da me zasmeje. Džaba sam se nadao…očekivanje, ludom radovanje…žali bože ono malo para što dadoh, al’ dobro, razumem te, treba ti za sendvič i sok…
    Nego, dođi na vrh Kosmaja, (pošto si dementan, pitaj nekog gde je to, a može i da te dovede, vidim da više ne možeš ni na nogama da stojiš…). Adresa je: Kosmajskih Boraca 25, Koraćica. Evo spremam jednu usranu motku da te dokrajčim, da ti prekratim muke, nije red da se i kao čovek i kao komunista više mučiš. Povedi i av av-a, njega bih da koljem slanikom. Ako se pitaš zašto slanikom, evo ti odgovora: mnogo je bolno i teško. Slanik okrugao, mali, nigde oštre ivice, lako ispada iz ruku…bolno i teško i za onoga koji kolje, a i za onoga koga kolješ. Zašao sam debelo u sedmu deceniju života, al’ sam još „držeći“ sto kažu babe, pa ću valjda uspeti!
    p.s. Idi prvo na opelo tvojoj Miri Marković, red je…

  38. Po VMA kruze price da je cena za nastup i podrsku bila nova jetra. Ne mogu da garantujem da je istina, ali ukliko je to tacno, ne mogu da krivim coveka koji se bori za sopstveni zivot ili zivot prijatelja (u slucaju clanova benda), ali itekako krivim one koji trguju ljudskim zivotima. To bi doslovno znacilo „Ili ces da nas podrzis ili ces da umres“.

  39. Ja sam te slusao od detinjstva, zanm sve tvoje pesme, znam sve albume, i znam redosled pesama kad zazmurim. Ti si bio veoma vazan covek u mom zivotu, i jako mi je tesko sto te se ODRICEM. Sve original kasete su u kontejneru, a tvoj folder na mom kompu je shift + delete. Kazes svi fanovi koji te se zbog ovoga odricu nisu fanovi? Pa bas jesu, jer znaju o cemu si pevao…Zapravo, ne znam da li ti je jasno, ali tebe su zapravo svi fanovi napustili…Ne postoje fanovi koji su te napustili i koji te nisu napustili. Svi smo te se odrekli. Zbogom Boro!

  40. Zadnjih 20 godina izduvana pijandura sa glupim pesmicama. Ne toliko dokaz neke bede koliko dokaz neprofesionalnosti domaćih muzičara i ranije rock bendova koji su toliko veliki vrsni muzičari da danas nemaju gde da tezgare pa ih država plaća da arlauču, nose vojne uniforme i „brane Kosovo“. O bože više i stim Kosovom, nema ko se nije naređao da profitira nad ovim problemom.

  41. Nisam verovao da je ovolika patriota Bora..cas sa bivsima cas sa sadasnjima. Protiv Milosevica je pevao „pogledaj dom svoj andjele“ a Vucicu ne sme… eee Boro..jedan nastup ti izbrisa celu popularnost. Stoooo sto se ponizavas????

  42. koliki je keš u tim tvojim patriotskim razlozima i umalo da zaboravim pozdravili su te ljudi sa bine Ristovski,Bajić,Manojlović,Jung i dr.

  43. Jajara bio,jajara ostao ! Sve ploce njegove grupe prebacene su iz moje kolekcije u najblizi kontejner bez i najmanje zelje da njihovom prodajom dozvolim sebi da novac takvog porekla i jednog trenutka stavim u dzep !

  44. Bora je za mene nepostojeći lik još od 90-ih. Budala koja misli da je patriotizam podrška neljudima koji su huškali ili neposredno odgovorni za ubistva civila – dece, paljenje kuća i pljačku običnog naroda. Boro, Boro, SRAM te bilo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.