Bratislav Gašić kandidat za direktora Kontrole letenja 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je sa te funkcije nedavno smenjen zbog izjave da „voli novinarke koje lako kleknu“, glavni je kandidat za mesto direktora Kontrole letenja Srbije i Crne Gore, nezvanično saznaje Danas.

P { margin-bottom: 0.21cm; }

am Gašić nije želeo ni da potvrdi ni da demantuje ovu našu informaciju, već je kratko rekao da „nema komentar“. Na pitanje da li to može da se protumači kao tačno, bivši ministar nam je dodao da se obratimo pres-službi SNS.

Podsetimo, Gašić je „jedva“ smenjen i to nakon pritiska javnosti, pre svega medija, novinara i medijskih udruženja, posle neumesnog seksističkog komentara na račun novinarke B92 u Trsteniku. Takođe, Gašić je bio na udaru javnosti kada se srušio vojni helikopter koji je prevozio bolesnu bebu iz Novog Pazara u Beograd. U helikopteru, koji je leteo mimo standardne procedure, bilo je sedam osoba – beba, četiri člana posade i dva radnika Zdravstvenog centra u Novom Pazaru. Svi su poginuli. Od Gašića se tada očekivalo da podnese ostavku na funkciju ministra odbrane, ali on to nije učinio. Inače, on ne ispunjava neke od uslova za tu funkciju, ne govori engleski jezik, govori grčki, i nema 10 godina rada u struci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari