Fudbalska reprezentacija Brazila izborila je peto učešće u finalu Kupa konfederacija nakon što je savladala Urugvaj sa 2:1 u meču koji je odigran u Belo Horizonteu. Dugo su se mučile „karioke“, a gol vredan petog plasmana u finale ovog takmičenja postigao je Paulinjo u 86. minutu nakon druge asistencije Nejmara na meču. Omaleni napadač Barselone pomogao je i Fredu da se upiše u strelce pred kraj prvog poluvremena.


Ipak, nakon meča sa „urusima“ Nejmar je bio u centru pažnje svetskih medija zbog nekoliko simuliranja na čemu su mu zamerili brojni stručnjaci. U poslednjem minutu Nejmar je pao kao pokošen posle kontakta sa Valterom Garganom, iako je on čini se bio slabog intenziteta. na taj način potvrdile su se reči defanzivca selekcije Urugvaja Dijega Lugana pre meča.

– Nejmar je mekan, može lako da padne na zemlju i zavara rivala i sudije – izgleda da je Lugano bio u pravu.

Međutim, čelnici Fudbalskog saveza Brazila odmah su stali u zaštitu svog superstara.

– Nema potrebe ponavljati da Nejmaru nije potrebno da simulira kako bi bio na nivou koji se traži u svetu fudbala. Nemamo šta da dodamo na izjavu Lugana, jer on ima stav koji je odavno u upotrebi, a kojem nije mesto u modernom fudbalu – navodi se u saopštenju FS Brazila.

Brazilci će u nedelju igrati za trofej protiv pobednika sinoć odigranog meča između Španije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari