Brnabić za Si-En-En: Razočarana sam načinom na koji su se australijske vlasti odnosile prema Đokoviću 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas za Si-En-En da je razočarana načinom na koji su se australijske vlasti odnosile prema Novaku Đokoviću, i istakla da ona najboljeg tenisera na svetu ne smatra antivakserom, a odluku da se ne vakciniše smatra njegovim ličnim izborom.

Na pitanje novinara Si-En-Ena da li se oseća „izdano“ što australijske vlasti nisu poštovale obećanje da neće mešati politiku u Đokovićev slučaj, Brnabić je rekla da je očekivala da neće biti političkog mešanja i da će se prema njemu odnositi fer.

„Ne mogu da kažem da se osećam izdano, ali je moja dužnost da brinem da se prema svim građanim Srbije postupa fer i da im pomognem koliko mogu“, rekla je premijerka koja o ovom slučaju razgovarala sa australijskim premijerom.

Kako prenosi RTS, ona je rekla da ne ulazi u razloge zbog čega se Novak Đoković nije vakcinisao i smatra da je to njegova lična odluka.

„Ne doživljavam Novaka Đokovića kao antivaksera. Kada je on organizovao teniski turnir u Srbiji, svim igračima su bile na raspolaganju vakcine koje u tom trenutku nisu bile dostupne u njihovim zemljama. On je podržao vakcinaciju svih onih koji su želeli da se vakcinišu“, naglasila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari