Budimpešta, Prag i Beč najtraženiji novogodišnji aranžmani u Šapcu 1Foto: Tonda Tran / Pixabay

Među novogodišnjim aranžmanima prednjači glavni grad Austrije, za koga, tradicionalno, postoji veliko interesovanje. Ove godine, popularne destinacije su Sarajevo i Trebinje, dok je Advent u Zagrebu sve traženiji među mladima.

Oni koji žele da Novu 2023. godinu dočekaju uz vatromet na bečkom trgu, za to će morati da izdvoje od 155 do 220 evra po osobi, u zavisnosti od hotela i broja zvezdica koje poseduje.

Kako su za Danas rekli u šabačkim turističkim agencijama, u ovu cenu uračunat je autobuski prevoz sa polaskom iz Šapca, i dva noćenja sa doručkom.

Organizovan doček u nekom od bečkih restorana, na ovu cenu, podazumevaće dodatnih 70 do 80 evra.

Aranžmani za Budimpeštu kreću se od 160 do 200 evra, u šta su takođe, uračunata dva noćenja sa doručkom i autobuskim prevozom.

„Od domaćih destinacija, među Šapčanima, najpoplarniji je Zlatibor. Bez uključenog dočeka Nove godine, za tri polupansiona, cena se kreće od 17.000 dinara pa naviše“, kažu u jednoj turističkj agenciji.

Autobus do Sarajeva, uz dva noćenja sa doručkom, košta od 100 do 120 evra po osobi, a ista cena je i za Trebinje.

„Osim ove dve destinacije, koje su veoma popularne, postoji veliko interesovanje za Advent Zagreb. To je jednodnevno putovanje, koje podrazumeva bogat program manifestacija, koncerata, gastronomije, klizanja i sve to uz neverovatnu prazničnu rasvetu, koja predstavlja doživljaj za sebe“, kaže Jasmina Ristivojević iz jedne od šabačkih turističkih agencija.

Ističe da je tražena i Francuska, i to najviše Azurna obala i Pariz.

Na pitanje ko su oni koji se najviše interesuju za ove destinacije, ističe da, za razliku od letnjih aranžmana koje pretežno kupuju porodice, na prazničana putovanja, uglavnom idu parovi.

Napominje da postoje i mesta, na koja treba obratiti više pažnje, jer zaslužuju da budu posećena.

„Jedno od njih je svakako Nemačka, i to pre svega Frankfurt. Ljudi to recimo ne traže često, ali Frankrurt je grad u kome mnogo toga može da se vidi, veoma je uređen i lep i ima jedan od većih aerodroma u Evropi, pa ga i mimo praznika, treba posetiti“, savetuju Ristivojević.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari