"Buđenje" će se emitovati na nekom novom kanalu: Dragan Ilić za Danas nakon ukidanja kultne emisije na Radiju S2 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Nakon 10 godina emitovanja na Radiju S2, ukinut je jutarnji radio program „Buđenje“, kako su saopštili autori Dragan Ilić i Dejana Milović Buha. Jutros je emitovana poslednja emisija na ovom radiju, ali to neće biti kraj, kako navodi Ilić za Danas.

Zajedničko saopštenje o ukidanju emisije su objavili na X nalogu (nekadašnji Tviter) „Buđenja“, u kom su naveli da je do odluku o prekidu emitovanja emisije doneo novi vlasnik S MEDIA.

-Poštovani slušaoci, nakon 10 godina emitovanja naše emisije na radiju S2, novi vlasnik S MEDIA obavestio nas je o prekidu saradnje. Ova odluka je odmah stupila na snagu, pa se emisija ‘Buđenje’, u produkciji Supermiš D.O.O.,  više neće emitovati na ovoj frekvenciji- naveli su Ilić i Buha.

Smatraju da je razlog prekida to što se njihov program ne uklapa u viziju novih vlasnika. U saopštenju su takođe naveli da će potražiti novi kanal koji će emitovati njihovu emisiju.

-Očigledno se naš program ne uklapa u viziju novih vlasnika, pa ćemo potražiti novi kanal kojim ćemo vam se obratiti. Želeo bih da naglasim da smo se u realizaciji našeg programa uvek vodili profesionalnim i etičkim standardima. Tako će biti i ubuduće. Hvala vam na poverenju koje nećemo izneveriti. Čujemo se na nekoj novoj frekvenciji. S poštovanjem,  Dragan Ilić i Dejana Milović Buha, naveo je autorski dvojac „Buđenja“.

Ovu sada već kultnu emisiju su zajedno vodili Dragan Ilić i Gorica Nešović, a nakon njene smrti u oktobru 2022, Iliću se pridružila Dejana Milović Buha,

Dragan Ilić kaže za Danas da nema ništa više da doda od onoga što su napisali u obaveštenju, zato što još uvek pravno nisu završili sa Radijom S2. Kako navodi, konkretnih razloga za prekid saradnje nije bilo.

– Mi smo produkcija koja pravi jutarnji program. Novi vlasnici su taj program od nas nastavili da kupuju kao i prethodni vlasnici. Ugovor su mogli u bilo kom trenutku da raskinu, što su i uradili. Ne moraju da mi daju nijedan konkretan razlog. Pravno ćemo sve to završiti u nekom doglednom periodu – kaže Ilić.

Kada je radio prodat, Ilić je očekivao da će doći do nekih promena, pa i do prekida emitovanja, tako da ovom odlukom vlasnika nije iznenađen.

Iako je prerano za govor o promeni kanala komunikacije, Ilić navodi da već sada imaju dosta ponuda.

– Juče smo prestali da emitujemo program na Radiju S2, ima vremena. Naći ćemo novi kanal komunikacije – kaže Ilić.

U APR-u se navodi da je većinski vlasnik Radiodifuznog preduzeća Radio S2 od 12. maja prošle godine S Controls sa 51 odsto vlasničkog udela, dok je pre toga Radio S bio u vlasništvu firme AS Media, Irene i Predraga Anđelkovića, čiji udeo sada čini 49 odsto.

Pokušali smo da stupimo u kontakt sa vlasnicima Radija S2, kako bi nam odgovorili na pitanje zbog čega nije obnovljen ugovor sa produkcijom „Buđenja“, ali nam se do objave ovog teksta nisu odgovorili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari