Budžet Zaječara za narednu godinu dve milijarde dinara 1Foto: M: S. / Danas

Na današnjoj sednici Skupštine grada Zaječara većinom glasova izglasan je budžet za nerednu godinu koji će iznositi 1,99 milijardi dinara.

Među tridesetak tačaka dnevnog reda našla se i Odluka o budžetu grada Zaječara za 2023. godinu, koji su većnici izglasali, a iznosiće 1,99 milijardi dinara.

Prema rečima Valentine Đuričić načelnice Odeljenja za budžet i finansije grada Zaječara, budžet je povećan za 8,1 odsto koliko je i bilo po uputstvu od Ministarstva finansija u odnosu na ostvarene prihode za šest meseci.

Kako je ona istakla, javnu raspravu koja je održana 28. oktobra, kada je iznet budžet i Nacrt odluke o budžetu, na žalost, prisustvovalo je svega nekoliko građana, a na njihova pitanja gradonačelnik je dao odgovore.

Gradonačelnik Zaječara uključio se u raspravu i kazao da će grad imati investicije, zahvaljujući projektima koje je država obezbedila, a, pre svega, je to kanalizaciona mreža, izgradnja kolektora za prečišćavanje otpadnih voda kao i izgradnja Dečjeg odeljenja i Dečjeg dispanzera u Zdravstvenom centru.

Sednica Skupštine grada Zaječara prekinuta je zbog fudbalskog meča Srbija – Kameren, a zatim nastavljena.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari