Košarkaši Partizana će posle overenog plasmana u Top 16 fazu Evrolige morati ekspresno da se okrenu obavezama na Jadranu, pošto ih u nedelju u 13. kolu čeka teško gostovanju u Zagrebu.

Cedevita, koja ima samo jednu pobedu manje u dosadašnjem toku takmičenja, pokušaće da iskoristi „trenutak slavlja“ crno-belih zbog velikog uspeha u Evroligi i nanese im četvrti poraz u ABA ligi. Ekipa Duška Vujoševića moraće da pruži maksimum, protiv ekipe koja je u prošlom kolu neočekivano poražena u gostima od Igokee. Cedevita je od početka sezone uvek uz rame Partizanu i Crvenoj zvezdi tako da će sa puno optimizma dočekati ovaj duel.

Dan ranije, u subotu, Radnički će dočekati tim MZT-a, koji je u prošlom kolu u Skoplju bio bolji od crveno-belih. Kragujevčani ne igraju na željenom nivou na Jadranu, ali su plasmanom u narednu fazu Evrokupa potvrdili da imaju kvalitet za velika dela. Marko Marinović i Stefan Birčević su odlični u spoljnoj liniji, dok je Sava Lešić konačno pronašao pravu formu pod košem.

Za ponedeljak su planirana dva meča, u jednom će Široki dočekati Igokeu, dok će u drugom Crvena zvezda biti domaćin Ciboni, koja se serijom dobrih partija probila na treće mesto na tabeli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari