Košarkaši Crvene zvezde nastavili su seriju dobrih rezultata u poslednjih nedelju dana, a ovaj put je u Pioniru savladana Cedevita sa 73:59 (17:19, 18:13, 21:11, 17:16) u derbiju 7. kola regionalne ABA lige. Crveno-bele je do novog trijumfa, protiv jednog od najvećih rivala za titulu, još jednom predvodio Demarkus Nelson sa 12 poena, osam uspešnih proigravanja saigrača, pet uhvaćenih ali i četiri ukradene lopte. Isti košgeterski učinak upisao je i Raško Katić.


Izabranici Dejana Radonjića su skromnije ušli u meč pa su gosti prvu deonicu rešili u svoju korist, da bi na velikom odmoru na semaforu stajalo 35:32 za domaćina. Ipak, crveno-beli su čvrstom odbranom sprečili rivala da dugo ne postigne koš na startu treće deonice što je rezultiralo dvocifrenom razlikom (43:32). To se ispostavilo kao prelomni trenutak jer Cedevita do kraja nije uspela da ozbiljnije pripreti.

S druge strane, košarkaši Radničkog pretrpeli su poraz u Kragujevcu od Budućnosti (72:86) iako su na poluvremenu imali „plus 11“ (40:29).

U poslednjem meču kola na Jadranu košarkaši Partizana gostovaće večeras od 20.30 u Širokom Brijegu. Izabranici Duška Vujoševića, nakon poraza u Pioniru od Fenerbahčea u Evroligi, moraju ozbiljno pristupiti ekipi Širokog iako je evidentna razlika u kvalitetu i položaju na tabeli. Za oprez crno-belima je i činjenica da Široki odlično igra na svom terenu, što je potvrdio i pobedom nad Crvenom zvezdom na otvaranju sezone.

– Za nas je Široki tradicionalno nezgodan protivnik, ne samo što nas je poslednjih godina dobio nekoliko puta, nego što jednostavno protiv nas na domaćem terenu igra zaista veoma motivisano i kvalitetno. Čeka nas veoma teška i važna utakmica jer želimo da ostanemo u vrhu ABA lige – najavio je Duško Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari