Fudbaleri Benfike ugostiće večeras na Luž stadionu Čelsi u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Portugalcima će to biti šansa da naprave početni korak prema prvom polufinalu najelitnijeg klupskog takmičenja Starog kontinenta još od 1990. godine, dok „plavci“ imaju imperativ konačnog trijumfa jer jedini brane čast ostrvskog fudbala u evropskim takmičenjima.

Čelsi juri prolaz dalje i kao iskupljenje za lošu poziciju u Premijer ligi jer je malo verovatno da će sledeće sezone igrati u Ligi šampiona, ali i kao popravljanje slike nakon poraza od Mančester sitija i remija sa Totenhemom. Duel u Lisabonu imaće posebnu notu s obzirom na to da će u sastavu Roberta di Matea biti David Luiz i Ramires koji su pre dresa „plavaca“ nosili opremu Benfike.

Domaćin je na Lužu neporažen na međunarodnoj sceni još od decembra 2010. godine što ga je prošle sezone odvelo u polufinale Lige Evrope i sadašnje četvrtfinale, dok Čelsi još nema pobedu na strani u Evropi ove sezone. Oba trenera imaće problem da na teren izvedu najjače postave budući da za Benfiku neće moći da nastupi Pablo Aimar, dok je u redovima Čelsija zbog povrede pod znakom pitanja srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

U drugom meču večeri snage će na Kipru odmeriti najprijatnije iznenađenje sezone domaći Apoel i najbolji klub u istoriji takmičenja Real Madrid. Srpski trener na klupi Apoela Ivan Jovanović već je napravio čudo, dok bi nadmudrivanje taktike Žozea Murinja bilo senzacija. „Kraljevski klub“ na ostrvo u Sredozemnom moru stiže sa najjačom odbranom takmičenja koja je kapitulirala samo četiri puta, ali su i Kiprani pokazali da znaju da igraju na rezultat. Ipak, Kristijano Ronaldo i saigrači predstavljaju veliku pretnju za sve klubove, pa domaćin neće biti na lakom zadatku da sa aktivnim rezultatom otputuje u prestonicu Španije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari