Posle teksta u našem listu „Pozivaju na štednju, a sami rasipaju“ gde je kritikovano bespotrebno rasipanje vode sa česme u centru grada, gradska vlast je reagovala. Na licu mesta izašao je gradonačelnik, Miodrag Milosavljević sa svojim saradnicima direktorom Dirakcije za izgradnju, Miodragom Stojkovićem i direktorom vodovoda, Nenadom Ratićem, da utvrde o čemu se radi.

Direktor vodovoda rekao je da je učinjen prvi korak tako što je regulisan mlaz vode na česmi i najavio planove kako će ovaj problem dugoročno da se reši.

-Izvršili smo sanaciju česmi i regulisali njihov mlaz na optimalniji nivo, a u narednom periodu planiramo investiciju u saradnji sa Direkcijom za izgradnju u kome ćemo naći savremenije tehničko rešenje. Ugradićemo česme sa senzorima i na taj način omogućiti kvalitetnije korišćenje te vode, a samim tim i očuvanje vode. Više puta smo apelovali da građani štede vodu, da je ne rasipaju, jer je nemamo u dovoljnoj količini- poručio je direktor vodovada obećavši da, već narednog leta građani, će moći da se osveže na česmama sa senzorima.

Gradonačelnik Milosavljević je pohvalio naš list na kritičkom tekstu rekavši:

-Ovakvi , argumetovani kritički tekstovi su dobri i poželjni , koji ukazuju na probleme i nepravilnosti,kako bi na vreme mogli da reagujemo u njihovom rešavanju. To što je vaš list ukazao na prekomernu potrošnju vode je dobro za sve nas. Reagovali smo, i za početak smanjili mlaz na česmama, a u narednom periodu ugradićemo savremenije česme, čija invensticija će mnogo manje koštati, od računa bespotrebno potrošene vode- izjavio je gradonačelnik ujedno pozivajući, ne samo medije, već i građane d a kada vide neki problem ili neku negativnost, obaveste gradsku upravu, kako bi zajedno sa njima došli do rešenja problema.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari