Cisterne sa vodom i Hitna pomoć na ulici: Preventivne mere zbog visokih temperatura u Kragujevcu 1Foto: Grad Kragujevac

 

Na osnovu Upozorenja o preduzimanju preventivnih i operativnih mera zbog visokih temperatuta i toplotnog talasa koje je izdao Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa gradonačelnikom grada Kragujevca Nikolom Dašićem, formacijski komandanatom gradskog štaba za vanredne situacije , naloženo su i preduzete posebne mere za zaštitu zdravlja građana.

Mere koje su trenutno preduzete u Kragujevcu su sledeće:

Uprava za vanredne situacije u Kragujevcu je postavila cisternu sa pijaćom vodom u ulici Kneza Mihajla ( zgrada bivšeg Korpusa)

Dom zdravlja Kragujevac je u saradnji sa Službom za hitnu medicinsku pomoć postavio punktove za pružanje pomoći u naseljima Bresnica, Stanovo, Aerodrom i u pešackoj zoni „kod Krsta” gde se nalazi mobilni punkt – vozilo hitne pomoći.

Cisterne sa vodom i Hitna pomoć na ulici: Preventivne mere zbog visokih temperatura u Kragujevcu 2
Foto: Grad Kragujevac

Ekipe Crvenog krsta će deliti flaširanu vodu stanovništvu sa posebnim potrebama i starijoj populaciji.

Takođe, Uprava za vanredne situacije Kragujevac će pojačati preventivne mere u cilju suzbijanja požara na otvorenom prostoru.

Građanima se preko nadležnih službi iz Doma zdravlja, Crvenog krsta i drugih, daju uputstva o načinu ponašanja prilikom visokih temperatura a u skladu sa preporukom Instituta za javno zdravlje.

Cisterne sa vodom i Hitna pomoć na ulici: Preventivne mere zbog visokih temperatura u Kragujevcu 3
Foto: Grad Kragujevac

Lokalne vlasti podsećaju Kragujevčane da u slučaju potreba za dopremanjem vode građani mogu da se javljaju u nadležne mesne zajednice ili na telefon 034-505-800.

Oni apeluju na sve sugrađane da bez preke potrebe ne izlaze napolje, kao i da sve svoje obaveze obave u ranim jutarnjim časovima i da se pridržavaju upustava nadležnih službi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari