Srpska napredna stranka predložiće ukidanje imuniteta za svog poslanika Dragana Čolića, za koga mediji navode da je automobilom u Smederevu udario dete i pobegao sa mesta nesreće, ukoliko stigne zahtev nadležnih organa, kaže za Danas Zoran Babić, predsednik Administrativnog odbora.



Dragan Čolić, poslanik SNS, tvrdi za naš list da se nije pozvao na imunitet i da mu pomoć stranke i parlamenta nije potrebna. Mediji su preneli da je Čolić u sredu uveče u Smederevu udario jedanaestogodišnjeg dečaka automobilom na pešačkom prelazu i otišao sa mesta nesreće. Dečak je lakše povređen.

Predsednik Administrativnog odbora kaže za Danas da procedura nalaže da zahtev za ukidanje imuniteta upute sud ili tužilaštvo i da za sada nije stigao takav zahtev. On kaže da nema tolerancije za krivična dela i da nema skrivanja iza poslaničkog imuniteta.

– Pozivam nadležne organe da rade nezavisno i slobodno, bez obzira da li je reč o poslaniku, ministru ili bivšem ministru, rekao je Babić i dodao da su na inicijativu predsednika SNS-a Aleksandra Vučića stranački organi predložili ukidanje imuniteta Čoliću.

Naprednjaci su prethodno na Tviter nalogu napisali da je „inicijativom predsednika SNS Aleksandra Vučića na sastanku stranačkih organa odlučeno da se za poslanika SNS Dragana Čolića predloži ukidanje imuniteta“.

Čolića su, kako je objavio S medija portal, prepoznali očevici, pa su ga policajci pronašli, ali je on navodno odbio da uradi alko-test, i čak se pozvao na poslanički imunitet. Poslanik se u policiji pojavio juče i dao izjavu, a mediji navode da će protiv njega biti podneta krivična prijava za ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, za nepružanje pomoći povređenom i za ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti.

Ipak, Dragan Čolić, poslanik SNS, za Danas tvrdi da je dao iskaz u smederevskoj policiji, da nije bio pijan, da nije bežao i da se nije pozvao na poslanički imunitet.

– Za mene je najvažnije da dete ima lakše povrede i da se nije dogodilo najgore, pošto sam i ja otac dvoje dece i trostruki deda. Kao što želim dobro svojoj deci , želim i tom detetu, kaže Čolić i dodaje „da će obići dete i pokušati da taj nemili događaj u saobraćaju, koji može svakome da se desi, ublaži na najbolji mogući način.

On tvrdi da nije pobegao sa mesta događaja. „Nakon saobraćajke čitavih pet minuta sam stajao na mestu udesa i nisam video da neko leži na putu, i nisam video to dete, niti da je nekome pomoć potrebna. Bio je mrak. Osim toga, vozio sam veoma sporo, jer sam prolazio kroz centar grada gde je drugačija vožnja nemoguća. Laž je da sam pobegao sa mesta događaja. Da sam hteo da pobegnem, otišao bih na neko drugo mesto, a ne u sopstvenu kuću“, kaže Čolić, koji negira i da je bio pijan.

Imunitet

Čolić negira i da se pozvao na poslanički imunitet. „Kada su me u Policijskoj upravi Smedereva pitali da li se pozivam na imunitet, rekao sam ne. I to možete da proverite. Meni nije potrebna ni pomoć moje stranke, ali ni poslanički imunitet“, kaže Čolić za Danas.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari