Sjajni nastupi u Dubaiju, izbacivanje Endija Mareja u četvrtfinalu, probudili su nadu hrvatskim navijačima da Borna Ćorić može biti njihov adut i faktor iznenađenja u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa. Srbija će u ulozi izrazitog favorita ugostiti „kockaste“ u Kraljevu tokom narednog vikenda, međutim i bez Marina Čilića kao i Ivana Dodiga hrvatska reprezentacija neće biti totalni autsajder.

Uvek je nezahvalno igrati protiv rivala koji nema šta da izgubi. Zdravstveni problemi Marina Čilića, reprezentativno penzionisanje Ive Karlovića, sveli su ambicije hrvatske reprezentacije na potpuno razumnu meru. Ipak, ton entuzijazmu, ali i nadanju da je iznenađenje moguće našim komšijama daju poslednje partije odnosno nastupi Borne Ćorića u Dubaiju. Osamnaestogodišnji teniser iz Zagreba uspeo je da u kratkoj profesionalnoj karijeri savlada i Rafaela Nadala, kao i nedavno Endija Mareja. Prošle godine u Bazelu Ćorić je napravio prvorazredno iznenađenje izbacivši Španca, koji je već tada, u oktobru mesecu, imao zakazanu operaciju slepog creva, što ne umanjuje uspeh Ćorića.

Da je reč o veliko talentu potvrđuje i Bornina pobeda nad Marejem u četvrtfinalu turnira u Dubaiju. Zahvaljujući tom rezultatu Ćorić je na poslednjoj ATP listi napredovao za 23 pozicije i trenutno zauzima 61. mesto.

Ćorić je vrhunski talenat najavio u juniorskim danima, osvojivši US open. Da u dresu hrvatske reprezentacije igra posebno motivisan dokazuje i rezultat iz prošle sezone kada je u duelu sa Poljskom savladao znatno bolje plasiranog Jiržija Janoviča. Ćorić je takođe 2014. na turniru u Umagu sa svega sedamnaest godina izborio svoje prvo ATP četvrtfinale, da bi u oktobru mesecu trijumfom nad Nadolom došao i do zasada jedinog polufinala na ATP turu.

                                      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari