kultFoto: Promo

Beogradski klub Kult u aprilu mesecu ugostiće poznate internacionalne izvođače među kojima su čuveni predstavnik svetske house i techno scene, producent i DJ Steve Bug iz Berlina, poznati ruski techno DJ Andrey Pushkarev, argentinski indie dance predstavnik Favio Inker i progressive producent i DJ Marcelo Vasami.

Aprilski program kluba Kult otvara KULT:R žurka u sredu 3. aprila na kojoj će nastupiti Yelisaveta, Leo Lang i Wizard, dok je petak 5. april rezervisan je za gostovanje argentinskog progressive producenta i DJ-a Marcela Vasamija, a za domaću podršku te večeri zadužen je Migazz.

Još od ranih 2000-ih Marcelo Vasami se izdvojio svojim progressive house zvukom i nizom izdanja na nekim od najrespektabilnijih izdavačkih kuća, uključujući Sudbeat, Global Underground, Stress Records, Forensic Records, Balance Music, Afterglow Records, Replug i Family Piknik Music.

Vasamijeve produkcije govore same za sebe – groove i mračni progresivni beatovi koji dominiraju, a ističu se kolaboracije sa Hernanom Cattaneom na remiksima „Stuck on a Feeling“, „This Is Just a Dream“, „Signs“, „Ghost“ i „On My Own“.

Istančan ukus, pažljiva selekcija traka, strast prema muzici i kvalitetna produkcija privukli su pažnju fanova širom sveta, što je rezultiralo Vasamijevim brojnim nastupima na renomiranim lokacijama u preko 20 različitih zemalja. DJ pult delio je sa velikanima progressive scene kao što su John Digweed, Sasha, Hernan Cattaneo, Nick Warren, Jameso Zabiela, Guy J.

U subotu 6. aprila u klubu Kult dominiraće house, tech house i deep tech zvuk, a DJ pult preuzimaju KICA koji će predstaviti projekat Exotika nastao u Dubaiju, najtraženiji predvodnici novog tech house talasa u regionu – Footworks ekipa Dimitri J i Un Padre u specijalnom b2b setu i Miamideported iz novosadskog sastava AfterFive.

Sreda 10. april donosi Cruise Music showcase u sastavu Danny Cruz, Mark Funk i Mirko & Meex.

UNUM festival elektronske muzike stiže u klub Kult u petak 12. aprila i donosi vajb skrivenih zaliva, zlatnih plaža i dobru muziku. DJ pult na ovom promo party-ju preuzimaju ruski techno artist Andrey Pushkarev, predstavnica UNUM festivala Anitë, Aleksandar Rajić i rezident kluba Nemax.

Setovi Andreya Pushkareva kreću se od dubokog, organskog, melodičnog techna, do živahnog house-a. Kada nije na turneji u jednoj od 55 zemalja sveta, od Australije do Sjedinjenih Američkih Država, Pushkarev komponuje muziku za svoju izdavačku kuću Luck of Access.

Njegova strast prema elektronskom zvuku brzo se pretvorila u životni poziv, te iza sebe ima karijeru dugu preko 25 godina, nastupa na prestižnim evropskim festivalima, na Boiler Room-u i Mixmag Lab-u i vrti vinile iz svoje bogate kolekcije ploča koja broji preko 6.000 izdanja.

Kao producent, Pushkarev je uglavnom fokusiran na ambijentalni i dub zvuk, a osim za svoj lejbl muziku izdaje na house i minimal house etiketama Circus Company i Endless. Njegova izdavačka kuća, Luck of Access, pruža prostor umetnicima da otkriju nepoznate strane svog muzičkog stila, te se svako izdanje na Luck of Access-u sastoji iz jedne glavne klupske trake i nekoliko posebnih B-strana.

Subota 13. april rezervisana je za allnighter DJ i producentskog melodic techno dvojca Innēr Sense, koji čine Filip Fisher i Nino Čelebić.

Ujedinjeni zajedničkom strašću prema muzici, Filip Fisher i Nino Čelebić udružuju svoje ideje, znanje i iskustvo pod jednim imenom – Innēr Sense, vođeni željom da otkriju nepoznate puteve ovog kreativnog sveta i istraže nove dimenzije između podsvesti i realnosti. Njihova izdanja dobila su podršku svetskih artista kao što su Joris Voorn, Innellea, Fideles i Armin Van Buren.

PROSTO. Showcase stiže u klub Kult u sredu 17. aprila, a za muzičku selekciju su zaduženi Alex Bojović, Milhouse i Vuk Vukosavljević.
Jedna od najzastupljenijih indie dance figura u Argentini, Favio Inker, DJ i producent iz Buenos Ajresa nastupiće u klubu Kult u petak 19. aprila, dok će mu domaću podršku pružiti predstavnik beogradskog andergraunda Vahicabi.

Zvuk Favio Inkera obiluje raznovrsnim uticajima indie dance žanra, a svoju muziku objavljivao je na važnim etiketama poput Critical Monday Records, Artessa Music, Sapient Robots, Print ID, Nein Records. Favio takođe vodi izdavačku kuću pod imenom Slow Cycle Records, koja sarađuje s najboljim predstavnicima ovog žanra.

Vahicabija odlikuje sjajno miksanje traka sa brzim tempom, veoma talentovano, suptilno, dodajući im skoro neprimetno, primese melodičnog indie dance, dark disco i funky zvuka. Različiti stilovi koje međusobno uklapa sa idejom oscilacija i koketiranja sa progressive, melodic techno, tech i indie dance žanrovima.

Njegovo prvo izdanje „Boogie Back“ objavljeno je za brazilsku izdavačku kuću Sapients Robots, a usledile su saradnje sa argentinskim lejblom Slow Cycle, te EXE Audiom, Exx Undergroundom, dok je ove godine objavio izdanje „Takka“ na etiketi SVET i traku na „Radiant Rhythms 007“ izdanju.

U subotu 20. aprila DJ pult će deliti jedan od glavnih predstavnika lokalne elektronske scene i deo Drumcode familije – Ilija Djokovic i beogradski DJ i producent Pao Pausto, koji čini polovinu projekta Colonels of Resonance.

Ilija Djokovic prešao je put od lokalnog muzičkog talenta do izvođača sa uspešnom internacionalnom karijerom, koga podržavaju zvezde poput Paula Kalkbrennera, Carla Coxa i Chrisa Liebinga. Tokom poslednje decenije, nizao je izdanja na lejblovima Drumcode, Filth on Acid, Terminal M, Second State, Armada Records i Filth on Acid, a prošle godine je pokrenuo i svoju izdavačku kuću Point Beyond.

Singlom „Atom“ dostigao je 1. mesto na Beatportovom techno top liste i postao najprodavaniji techno izvođač te godine.
Još jedna KULT:R žurka zakazana je za sredu 24. april, a za dobru muziku i sjajnu energiju zaduženi su Ana Uzelac, Aleksandra Duende i Luton.

Poslednjeg petka u mesecu, 26. aprila u klub Kult stiže jedan od trendsetera svetske elektronske scene Steve Bug, a za domaću podršku te večeri zaduženi su legendarni novosadski DJ Fakir i Undoo.

Steve Bug je producent čiji je stil uticao na globalnu scenu elektronske muzike. Njegova nepokolebljiva predanost kvalitetu učinila ga je jednim od najcenjenijih umetnika na svetu, a zajedno sa svojom etiketom Poker Flat značajno je doprineo house i techno sceni kakvu danas poznajemo.

Druge izdavačke kuće kao što su Bedrock, Knee Deep In Sound, Minus, Cocoon i Defected samo su neke od brojnih etiketa za koje Steve Bug objavljuje muziku. U poslednjih 25 godina, Steve Bug je objavio mnoštvo izdanja, a poslednji album „Never Ending Winding Roads“ izašao je krajem 2020. godine.

Poker Flat je proslavio svoju 20. godišnjicu 2019. godine serijom remiksa izvođača poput Tima Engelhardta, Michaela Mayera, Harry-ja Romera, Catz ‘n Dogz i Acid Paulija. Iste godine Steve Bug je pokrenuo novi projekat – podlejbl za Poker Flat, Sublease Music, koji podržava dublje, više klupski orjentisane numere, za koji izdaju Kellie Allen, MANIK, Buraq i drugi.

Naredne godine, Steve Bug je lansirao svoju prvu podkast seriju PLAY, nazvanu prema klupskoj večeri koju je započeo u berlinskom Ispu krajem 2016. godine. Prvi gosti PLAY podkasta bili su Miss Kitten i Deetron.

U subotu 27. aprila za tvrđi zvuk su zaduženi promoter andergraund kulture i jedan od predstavnika novog talasa techno umetnika, DJ i producent Commissar Lag, Miloš Vujović koji je aktivni učesnik domaće andergraund scene više od 20 godina i Pallifaty.
Ograničeni kontingent ulaznica za klub Kult može se nabaviti po povlašćenoj promo ceni putem Resident Advisor platforme.

Klub Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 6, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari