Nepuna tri dana proteći će od eliminacije iz Kupa Srbije, a fudbaleri Partizana će ponovo na teren kako bi branili drugi i znatno važniji trofej. Na prazan stadion u Humskoj (zbog suspenzije koja je izrečena zbog incidenata na meču sa Crvenom zvezdom) u subotu stiže Javor koji je pobeđen u Ivanjici (0:2), ali daleko od toga da će uzdrmani crno-beli lako upisati tri nova boda.

Trener Partizana Avram Grant ističe da njegovi igrači što pre moraju da zaborave poraz od Zvezde, da se okrenu osvajanju pete titule u nizu, a da on zna recept za slavlje nad Javorom koji će se evidentno braniti.

– Javor se u prethodnim mečevima branio na našem stadionu pa očekujem da će tako i sada biti. Znam kako je kad gost „parkira autobus“ ispred svog gola, ali moramo da pronađemo rešenje za bunker igru. Dobro su organizovani, imaju odlične igrače među kojima je i bivši fudbaler Partizana Odita pa moramo biti oprezni – ističe Grant.

Izraelski stručnjak najverovatnije neće moći da računa na Mohameda Kamaru koji je u revanšu polufinala Kupa povredio zglob, dok je pod znakom pitanja i kapiten Saša Ilić jer se još nije potpuno oporavio. Ono što je izgledno je da će Partizan do kraja sezone morati da se oslanja na samo dva prava napadača. Potvrđeno je da je povreda ligamenata Eduarda veoma ozbiljna i da će morati na operaciju, te da će van terena biti sve do oktobra. Posebnu notu meču daće i igranje bez publike, s tim da crno-bele može da hrabri nedavna pobeda nad Jagodinom (4:0) koja je takođe ostvarena pred praznim tribinama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari