"Da izađemo kao pobednici": Vučić četitao dr Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika SANU 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas dr Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti.

U čestitki se kaže:

„Čestitam Vam na izboru za predsednika SANU, uz želje da ovu izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavljate na tragu dobre tradicije koju su slavom ovenčali neki od velikana našeg roda, poput Pančića i Cvijića, Novakovića i Medakovića. Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu”, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije istakao je da su iskustvo i ugled Kneževića, kao i njegovo zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu neophodni činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda naše zemlje, ne samo ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog.

Vučić je naglasio da je moderna istorija bremenita nevoljama i svakovrsnim izazovima i da građani sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države.

“Upravo zbog toga, Srpska akademija nauka i umetnosti dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se bore za dostojanstvo i napredak Srbije, a koji će, uveren sam, naći i snagu i inspiraciju u Vašem rukovodstvu. Još jednom Vam čestitam na izboru, sa nadom da ćemo svi zajedno iz ovog teškog istorijskog trenutka izaći još jači i mudriji, kako bi preci bili ponosni na nas, a potomci zahvalni za dela koja će ostati iza nas“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari