Da li je pucnjava u Mladenovcu akt terorizma: Profesor FPN-a tvrdi da će to omogućiti državi da donese intenzivne mere 1foto FoNet/AP

Profesor Fakulteta političkih nauka Dragan Simeunović, izjavio je za RTS da je opravdano događaj iz Mladenovca okarakterisati kao teroristički akt, dodajući da će ono omogućiti predstavnicima vlasti da donesu intenzivne mere za subijenje i prevenciju daljeg širenja nasilja.

Upitan da prokomentariše tvrdnju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića koji je tragediju u Mladenovcu označio kao teroristički akt, profesor Simenunović je izjavio da je to opravdano korišćenje tog termina kada se uzme u obzir uznemirenje javnosti koji je taj događaj izazvao.

– Upotreba tog termina će omogućiti nadležnima da donesu intenzivne mere na suzbijanju i prevenciji nasilja. Sam termin omogućava državi da se maksimalno angažuju pripadnici policije i obaveštajnih službi, kazao je Simeunović.

Podsetimo, u oružanom napadu u okolini Mladenovca osam osoba je ubijeno, a njih 14 je ranjeno. Kako je javio MUP, osumnjičeni je uhapšen u blizini Kragujevca.

Više vesti o ovoj temi čitajte u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari