Da li se ruši deo Doma zdravlja u Topoli da bi se tu gradio tržni centar 1Foto: Pixabay/DarkoStojanovic

Već četiri godine u Topoli se govori o izmeštanju i rušenju dela Doma zdravlja „Sveti Đorđe“, odnosno delovi u kojima su smeštena odeljenja Opšte medicine i laboratorija zbog izgradnje tržnog centra Fortuna.

Lokalni odbor Stranke slobode i pravde u tom mestu tvrdi da lokalna vlast to čini „isključivo na svoju ruku, ne pitajući građane šta misle o tome“ i tvrdi da su se čelnici opštine o tome dogovorili sa „aranđelovačkim preduzetnikom“, piše portal Glasšumadije.rs.

Kako oni navode, „lokalna vlast se hvali ovim projektom jer je navodno obezbedila nova radna mesta, naravno za minimalnu zaradu, i na taj način promoviše siromaštvo“.

OO Stranke slobode i pravde nedvosmisleno osuđuje čin lokalne vlasti.

„Bolje bi bilo da ste za ovih 18 godina doveli neku ozbiljnu firmu koja bi zaposlila veći broj mladih ljudi. Ovako, mladi odlaze iz Topole od koje se pravi potrošački grad, a u uskoro neće imati ko da kupuje“, navode u toj partiji.

U Stranci slobode i pravde podsećaju da DZ „Sveti Đorđe“ za građane Topole ima i istorijsku vrednost.

Početkom XX veka, 1914.godine, kralj Petar I Karađorđević je u okviru svoje Zadužbine napravio bolnicu, koja je 1962. godine prešla u Dom zdravlja sa stacionarom, a od 2002. godine dobija sadašnji naziv Dom zdravlja „Sveti Đorđe“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari