Rodoljub Radulović bio je predsednik Teniskog saveza Jugoslavije od 1994. do 1996, a teorijski je moguće da su se on i premijer Ivica Dačić sreli u Beogradskoj areni, na finalu Dejvis kupa, rečeno je Danasu nezvanično u Teniskom savezu Srbije.


Premijer Dačić je prvi put u televizijskom intervjuu za B92, posle izbijanja afere „Radulović“, preksinoć izjavio da je s njim vodio isključivo privatne razgovore, te da nikada nisu pričali o službenim stvarima. „Poslednji put sam ga video na proslavi Teniskog saveza kada smo osvojili Dejvis kup“, naveo je Dačić za TV B92.

Kao što je poznato, afera je izbila pre tri nedelje, kada su objavljeni kontakti ljudi iz vrha MUP-a sa pripadnicima narko-kartela Darka Šarića. Dačić, koji je i ministar policije, priznao je javno da se dva puta krajem 2008. susreo sa Radulovićem, zvanim Miša Banana, koji je označen kao član Šarićevog kartela. Prema rečima koordinatora službi bezbednosti Aleksandra Vučića, protiv Radulovića je u martu 2011. raspisana Interpolova poternica. U oktobru 2012. podignuta je još jedna optužnica protiv Šarića zbog šverca kokaina, na kojoj je, među ostalim optuženima, i Radulović. Srbija je osvojila Dejvis kup u decembru 2010.

Istraga

Tužilaštvo za organizovani kriminal naložilo je istragu o kontaktima koje su članovi kartela imali sa predstavnicima vlasti, a koji su zabeleženi na diskovima na kojima su Kriminalistička policija i BIA snimile presretnute komunikacije. Zasad nema pouzdanih saznanja kako ta istraga napreduje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari