Ivica Dačić o slučaju Vuka Cvijića: Ne mešam se u operativni rad policije 1foto (BETAPHOTO/MILAN ILIĆ)

Na pitanje zbog čega policija ne dostavlja tužilaštvu snimke sa nadzornih kamera u Kosovskoj ulici u toku napada na novinara Vuka Cvijića, ministar policije Ivica Dačić kaže da se ne meša u operativni rad policije.

„Sve ovo drugo što vam ja saopštavam, saopštavam na osnovu infomacija koje dobijam od policije, a ne zbog toga što ja želim da rukovodim policijom ili da glumim nekog glavnog policajca ili šerifa u Srbiji. Što se ovoga tiče, ja sam informisan da je tužilaštvo tražilo kompletan izveštaj o svemu tome i da policija taj izveštaj priprema i da će ga dostaviti tužilaštvu“, rekao je ministar Ivica Dačić, prenosi N1.

Podsetimo, ranije je iz tužilaštva saopšteno za N1 da „Prvom OJT u Beogradu nisu dostavljeni snimci kamera video nadzora, međutim, kako je zahtev za prikupaljanje potrebnih obaveštenja PU za grad Beograd podnet 3. juna 2024. godine, preuranjeno je upućivati urgenciju s obzirom da je Zakonikom o krivičnom postupku propisano da je policija dužna da postupi po zahtevu javnog tužioca i da ga obavest o merama koje je preduzela najkasnije u roku od 30 dana od dana kada je primila zahtev“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari