Blokada mosta Slobode danas u 14 časova 1foto: R. Balać

Protest sa blokadom mosta Slobode održaće se danas u 14 časova u Novom Sadu. Skupovi će se održati i u nekoliko desetina gradova i mesta širom Srbije.

Protest se održava zbog usvojenog zakona o referendumu i narodnoj inicijativi, kao i neodgovornih malverzacija u vezi sa potpisivanjem Zakona o eksproprijaciji od strane predsednika Republike Srbije, navodi se u pozivu na protest.

Organizatori protesta su ranije za Danas izjavili da iako se nadaju da neće bti većih problema, očekuju da će policija upotrebiti restriktivne mere, i upozorili demonstrante da se pripreme za moguću upotrebu suzavca.

Na društvenim mrežama kruži „Uputstvo za Novi Sad“, u kojem se savetuju mere predostrožnosti kako bi protest prošao u najboljem redu.

U uputstvu se navodi da je neophodno propuštati vozila hitne pomoći te da je potrebno ostaviti slobodnu desnu zaustavnu traku.

Demonstrantima se savetuje da na protest dolaze peške, i da ukoliko dolaze sa decom ili ljubimcima, ne idu napred. Savetuje se da se ponese i flaša sa vodom i rastvor sode bikarbone ili fiziološki rastvor u slučaju da je potrebno isprati oči.

Kao zaštita od suzavca preporučuje se nošenje šala, kape i rukavica, kao i nošenje zaštitne maske zbog kovida i snimanja lica.

Ukoliko se pojave batinaši, ne izdvajati se iz mase i pružati samo nužnu samoodbranu, a u slučaju reakcije policije i u zavisnosti od situacije pregrupisati se niz Bulevar oslobođenja, navodi se u uputstvu za demonstrante.

Blokada mosta Slobode danas u 14 časova 2
foto: facebook.com

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari