Danas saznaje: Policija u Majdanpeku saslušava aktivistu sa Starice Vladimira Božića 1Foto: "Ne dam"

Vladimir Božić, odbornik u SO Majdanpek i aktivista sa Starice, u ovom času je na informativom razgovoru u stanici policije u Majdanpeku. Trenutno daje iskaz u svojstvu građanina, a kako saznajemo, još nije okrivljen ni za jedno krivično delo. Da li ovaj događaj ima veze sa povređenim kineskim radnikom, o čemu je Danas već pisao još se ne zna.

Irena Barbulović, aktivistkinja i Božićeva koleginica u SO Majdanpek, koja je bila svedok čitavog događaja potvrdila je naša saznanja i za Danas kaže:

– Danas su pripadnici policije u Majdanpeku pretresli stan aktiviste i odbornika u SO Majdanpek Vladimira Božića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda.

Prema njenim rečima, stan je detaljno pretresen i jedino što su policajci pronašli, kako ona kaže, jeste „neka palica za koju svi, koji Božića poznaju, znaju da je ima odavno“.

Danas saznaje: Policija u Majdanpeku saslušava aktivistu sa Starice Vladimira Božića 2
Aktivisti sa Starice, Vladimir Božić među njima, Foto: „Ne dam“

– Nije nađeno ništa od oružja i oruđa kojim može da se ugrozi nečiji život. Božić je nakon pretresa pozvan na informativni razgovor. On je odmah pošao sa policajcima u policijsku stanicu. To je bilo oko 17 časova, a taj informativni razgovor još traje – navodi naša sagovornica.

Danas saznaje: Policija u Majdanpeku saslušava aktivistu sa Starice Vladimira Božića 3
Irena Barbulović, Foto: J. B. K.

Kako dodaje, pre oko pola sata ona i Božićeva partnerka ušle su u policijsku stanicu da se raspitaju da li je taj aktivista već okrivljen, ali su dobile odgovor da je još u statusu „građanina na informativnom razgovoru“.

Irena Barbulović kaže da su se ispred stanice policije okupili građani, njih oko 20, koji su došli da daju podršku Božiću.

– Kako su nam rekli, oni imaju nezvanična saznanja da nije Božić jedini na informativnom razgovoru, već da ima još nekoliko ljudi. Građani su iznervirani jer, tokom prethodnog incidenta na Starici, nije bilo pretresanja stanova, informativnih razgovora kada su bili napadnuti aktivisti – ističe ona.

Niko za Danas nije potvrdio niti demantovao da današnji i večerašnji događaji imaju veze sa povređenim kineskim radnikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari