Danas u Srbiji oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, obilne padavine na istoku i jugoistoku 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

U većem delu Srbije danas će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Obilne padavine očekuju se u prvom delu dana u centralnim, istočnim i jugoistočnim krajevima zemlje (od 20 do 40 mm za 12 sati), a u pograničnom delu Borskog okruga sa Rumunijom i do 60 mm za 12 satih, lokalno i više.

Uglavnom suvo vreme zadržaće se na severozapadu Srbije. U Bačkoj će se razvedriti već pre podne, a u ostatku Vojvodine i u zapadnoj Srbiji delimično razvedravanje se očekuje posle podne i uveče.

Duvaće slab i umeren vetar severozapadni. Najniža temperatura će se kretati 14 stepeni do 17, a najviša od 18 stepeni u južnoj i centralnoj Srbiji do 26 na severozapadu Vojvodine.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar. Najniža temperatura će biti oko 15 stepeni, a najviša oko 21 stepen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari