U Kragujevcu će danas, prema zvaničnoj najavi, biti organizovan osnivački kongres Granskog sindikata industrije, energetike i rudarstva. Radi se o odluci tri granska sindikata UGS „Nezavisnost“ da se ujedine i formiraju jedinstveni Granski sindikat za industriju, energetiku i rudarstvo.


U jučerašnjem saopštenju UGS „Nezavisnost“ kaže se da su odluku o ujedinjenju doneli Granski sindikat hemije, nemetala, energetike i rudarstva, Granski sindikat metalaca i Granski sindikat tekstila, kože i obuće. Odluka o ujedinjenju, navodi se u saopštenju, doneta je u skladu sa potrebama, ali i svetskim trendom ujedinjenja sindikata.

Portparolka kragujevačkog ogranka UGS „Nezavisnost“ Sanja Antonijević juče je za naš list rekla da će današnjem osnivačkom kongresu Granskog sindikata industrije, energetike i rudarstva, u skupštinskoj sali kragujevačke gradske uprave, pored ostalih, prisustvovati delegacije međunarodnih sindikalnih asocijacija, kao i sindikalnih organizacija iz drugih zemalja, te predstavnici resornih ministarstava i udruženja poslodavaca iz Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari