Kragujevačka kompanija "Vaker Nojzon" planira zapošljavanje još 200 radnika 1Foto: Shutterstock/Cineberg

Direktor kragujevačke kompanije „Vaker Nojzon“ (Wacker Neuson) Majkl Šmuker (Michael Schmuecker) predstavio je danas plan „Spremni za budućnost“ koji predviđa izgradnju dodatnih proizvodnjih kapaciteta i fabrike gotovih proizvoda, uz zapošljavanje 200 radnika.

Ta kompanija koja proizvodi zavarene čelične konstrukcije i delove za građevinske mašine danas je obeležila 17. godišnjicu poslovanja, a u vkasništvu je nemačkog Vaker Nojzona.

Posao je započet u maloj radionici na par stotina kvadrata, a Vaker sada radi u fabrikama na dve lokacije u Kragujevcu gde je zaposleno više od 500 radnika.

Prošle godine je u rad je puštena nova fabrika, a investicija je bila u vrednosti više od 20 miliona evra.

Kako je saopšteno, tim ulaganjem kompanija je proširila svoje poslovanje u Srbiji i obezbedila dugoročnu strategiju u Kragujevcu.

„U narednim fazama razvoja kompanije, predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru kojeg će bii moderna farbara kao i izgradnja potpuno nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda- građevinskih mašina“, saopšteno je danas iz Vaker Nojzona.

Direktor kompanije je govorio o izazovima u poslovanja zbog pada tražnje proizvoda iz Kragujevca usled globalno ekonomske krize, zbog čega su planirane faze razvoja trenutno „na mirovanju“.

On je istakao da Vaker nastavlja da ulaže u automatizaciju i robot tehnologiju i najavio da će u toku godine biti instaliran još jedan robot za zavarivanje.

„U ovom trenutku tražimo nove zaposlene, a težište je na specijalistima za proizvodnju, inženjering i programiranje“, rekao je Šmuker.

On je napomenuo da kompanija ulaže u mere bezbednosti i zaštite na radu kako bi se smanjio broj nezgoda.

„U ovoj godini smo imali 18 nezgoda na radu, što je velika brojka, ali u poređenju sa prethodnim godinama možemo reći da je bilo manje povreda na radu“, rekao je Šmuker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari