Povlačenjem 8 tačaka dnevnog reda vlast okončava maratonsku sednicu Skupštine grada Kragujevca: Potpuni debakl vladajuće većine ceni opozcija 1Foto: Grad Kragujevac

 

Kako Danas saznaje maratonska sednica Skupštine grada Kragujevca koja traje već puna dva dana a sa prekidima od 24. aprila biće okončana tako što će se sa dnevnog reda povući 8 tačaka.

Vladajuca većina je odlučila da nakon 41 sata koliko dugo traje prvo zasedanje lokalnog parlamenta, i nakon usvojenih 11 od 21 tačka dnevnog reda povuče njih 8 i ostavi odlučivanje o njima za neku drugu sednicu.

– Popuni debakl vladajuće većine će biti krunisan činjenicom da tačku dnevnog reda koju neće povući sa dnevnog reda je ona o imenovanju, postavljenju i razrešenju, odnosno namirivanje svih koalicionih partnera direktorskim mestima i upravnim odborima, pošto je to očigledno prioritet, kaže za Danas Obrad Turković odbornik SSP-a u gradskom parlamentu.

Kao što je Danas juče izveštavao opozcioni odbornici u Skupštini grada skrenuli su pažnju na konferencijii za medije da je tokom jučerašnjeg zasedanja Skupštine grada, onih prvobitnih 36 tačaka dnevnog reda već „skraćeno” (objedinjavanjem) na 21.

Izgleda da ni to nije bilo dovoljno.

Takođe posle jučerašnjih dešavanja a koja traju već četvrtu nedelju sinoć se na sajtu Skupštne grada oglasio i gradonačelnik Nikola Dašić izjavivši da će „sve odluke bitne za funkcionisanje grada Kragujevca biće donete na vreme”.

– Ovakav vid političke borbe je na jedan način legitiman samo je pitanje da li se nalazi u okviru osnovnih načela i okvirima dobrog ukusa, rekao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, komentarišući nastavak prve redovne sednice, na kojoj odbornici opozicije svoje vreme za raspravu po tačkama dnevnog reda predviđeno Poslovnikom koriste za ćutnju.

Po njegovim rečima skupštinska većina je na čelu sa predsednikom Skupštine grada želela da pruži šansu dijalogu.

– Oni su tražili da se razgovara o lokaciji koju je Grad Kragujevac otkupio kako bi svoje zemljište kompletirao i mogao da se bavi investicijama na tom prostoru, dodao je gradonačelnik Dašić i poručio da građani ne moraju da brinu jer će skupštinska većina da obezbedi da se sve odluke koje su bitne za funkcionisanje grada Kragujevca, donesu na vreme.

A, sednica Skupštine grada i dalje traje, barem još ove dve, zadnje tačke, a povodom ovog „skraćivanja” dnevnog reda opozcija će večeras u 18 sati i 30 minuta ispred zgrade Gradske uprave održati konferenciju za štampu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari