Zvuči kao vic da odbornici vladajuće koalicije ne dođu na sednicu Skupštine grada koju su sami zakazali: Turković (SSP) Kragujevac 1Foto: SSP Kragujevac

 

Povodom današnjeg „bojkota” redovne sednice Skupštine grada Kragujevca od strane odbornika koalicije lokalnih vlasti okupljenih oko Srpske napredne stranke iako su je oni sami zakazali reagovao je i Obrad Turković, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde, po kome su „ostavke i novi izbori jedino rešenje”.

– Zvuči kao vic. Većina u Skupštini Kragujevca sastavljena od SNS-a, SPS-a, 300 Kragujevčana i dve manjinske stranke Mirka Čikiriza i Rusina, zakaže redovnu sednicu Skupštine grada sa vitalno bitnim odlukama za funkcionisanje četvrte po veličini varoši Srbije. I onda se na toj sednici ne pojave upravo odbornici te vladajuće većine. Kraj vica, sarkatičan je Turković.

Ali, po njegovom mišljenju, ipak nije vic već politička realnost Kragujevca.

– Ispostavilo se da je za pet narodnih poslanika, Edisa Durgutovića, Miroslava Petrašinovića, Biljanu Ilić Stošić, Natašu Jovanović i Slobodana Milisavljevića sednica Skupštine Srbije daleko bitnija od Kragujevca. Sednica nacionalnog parlamenta na kojoj se odlučuje o potpuno trivijalnim tačkama za koju inače postoji saglasnost dobrog dela opozicionih poslanika, podseća on, dodajući „ I da, svi Kragujevčani su taoci centrala SNS-a i SPS-a gde se upravo te stranačke obaveze stavljaju iznad svih pitanja u svako doba dana i noći”.

Kragujevac je kao i sve ostale lokalne zajednice u Srbiji postao franšiza SNS-a, poput velikih ugostiteljskih brendova McDonalds ili trgovinskih lanaca Lidla, Maxija …, smatra Turković i zaključuje da je „suspendovana lokalna demokratija i sa njom odgovornost svakog lokalnog političara vladajuće većine”.

– Jedinstvena opozicija Kragujevca staće na put ovoj nesreći i već smo izvojevali svoju prvu pobedu činjenicom da je predsednik Skupštine nakon meseci ignorisanja pozvao na konsultacije i kompromis odborničke grupe opozicije. Ali kompromisa više nema. Jedino rešenje su ostavke i novi izbori, sumira Obrad Turković ispred kragujevačkog odbora SSP-a.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao današnja sednica Skupštine grada Kragujevca odložena je pošto se predstavnici vladajuće koalcije na lokalu okupljeni oko SNS-a nisu pojavili.

Nastavak ove, prve redovne sednice Skupštine grada, koja je već prekinuta posle 17 sati 25. aprila odložen je za utorak, 14. maj, takođe sa početkom u devet sati.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari