Dani poverenika u Požarevcu 1Foto: N1

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić i predsednik Skupštine Grada Požarevca Bojan Ilić otvoriće danas u sali Skupštine Grada Požarevca skup „Dani Poverenika“.

To će biti poslednji u nizu dvodnevnih skupova čija svrha je obuka građana i zaposlenih, odnosno angažovanih u organima javne vlasti, civilnom sektoru, medijima i različitim organizacijama i institucijama, s ciljem da steknu osnovna ili nadograde postojeća znanja o pravu na pristup informacijama od javnog značaja, pravu na zaštitu podataka o ličnosti i da se bliže upoznaju sa radom institucije Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, navodi se u saopštenju Poverenika.

Učesnici će imati priliku da o pravima i obavezama koje proizilaze iz Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o zaštiti podataka o ličnosti razgovaraju sa poverenikom i saradnicima i drugim eminentnim stručnjacima u oblasti slobodnog pristupa informacijama i zaštite podataka o ličnosti.

Pored toga, moći će da se bliže upoznaju sa institucijom Poverenika, kao i da se kroz praktične primere i najzanimljivije slučajeve upoznaju sa praksom u primeni dva zakona koja Poverenik štiti.

Reč je o aktivnostima koje se odvijaju u okviru projekta koji Poverenik realizuje uz podršku Kraljevine Norveške. Planirano je i tokom 2018. godine organizovano pet dvodnevnih obuka o ostvarivanju prava iz nadležnosti Poverenika u pet različitih gradova Srbije.

„Dani Poverenika“ već su organizovani i održani u Novom Pazaru, Šapcu, Zrenjaninu i Vranju, a poslednji predviđeni skup organizuje se u Požarevcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari