U rodnom gradu Zorana Radmilovića, Zaječaru i pozorištu koje nosi ime ovog velikog glumca od 25. oktobra do 2. novembra odvijaće se 22. Dani Zorana Radmilovića, najavio je na pres-konferenciji novoimenovani v.d. direktora zaječarskog pozorišta Miljan Gogić.


– Pozorišna publika će za to vreme videti osam predstava u zvaničnoj konkurenciji i jednu u okviru pretfestivalske večeri, što će biti pravo iznenađenje, ali o tome, kao ni o predstavama ne možemo govoriti dok proces javnih nabavki ne bude završen – rekao je v.d. direktora Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“, najavljujući bogat prateći program, predstavljanje knjiga i pozorišnih časopisa, izložbe, projekcije, koncerte.

Ono što je ovog trenutka sigurno da će videti pozorišna publika u Zaječaru, bar prema najavi Irfana Mensura, glumca i reditelja „Skupljača“ , jeste premijera ove drame Dragoslava Mihailovića, kojom će biti otvoren festival.

– Ja sam nekako nula u zaječarskom pozorištu. Kada je pre nekoliko godina ovo pozorište bilo ugašeno, pa ponovo otvoreno, ovde sam režirao komad „Četiri sata“, a evo i sada kada se kreće od nule, opet ja režiram – na duhovit način je prokomentarisao svoj angažman u ovom pozorištu Mensur, dodajući da se na komadu u kome pored njega igraju i Ana Bretšnajder, Milan Caci Mihailović i Tatjana Beljakova.

Inače, pozorište Timočke krajine ponovo uvodi mesto umetničkog direktora i na tom mestu će biti Vladimir Lazić, čulo se na konferenciji za novinare. Što se repertoarske politike tiče, po rečima Marine Lazarević, glumice ovog pozorišta, „igraće se sve ono što može da se igra, što je već urađeno, a sve one predstave gde je to moguće bez velikog ulaganja, biće obnovljene“. Ovom je prilikom najavljen završetak izrade projektne dokumentacije, što znači da bi od narednog meseca mogla da krene rekonstrukcija protivpožarne zaštite, za šta je Grad Zaječar opredelio 18 miliona dinara. Podsećamo da je aprila prošle godine inspekcija za protivpožarnu zaštitu zatvorila pozorište u Zaječaru zbog nedostataka protivpožarne zaštite, a prošlogodišnji Dani Zorana Radmilovića održani su uz dobijanje privremene dozvole za rad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari