Danijel Krejg: Dobrodošao mister Bond

Ličnost Danas

Ostavite komentar


  1. G-đ Radosavljević, vaša konstatacija o ostalim glumcima koji su glumili Bonda je paušalna, netačna, pa samim tim i nepoštena. Nisam siguran ni da ste odgledali sve filmove o Bondu – ja sam uz njih odrastao i imam ih sve… osim poslednje dve Krejgove „kreacije“. Da se razumemo, Koneri (jedan od meni omiljnih glumaca ikad) je verovatno najbolji Bond, već samim tim što je prvi, što je time postavio „zlatni standard“ i stoga što je Fleming (kažu) do svoje smrti pisao romane o Bondu imajući Konerija pred očima. Mur je Bondu dao „gospo’štinu“ i tipičnu britansku auto-ironiju, Lejzenbi nažalost nije imao vremena da se pokaže, Dalton (možda najbolji glumac od svih koji su tumačili agenta 007) je prvi koji je liku Bonda dao uverljive emocije, Brosnan je lik uveo u moderno vreme, preuzimajući i sažimajući pomalo od svih prethodnika, a Krejg? Postmoderna mašina za ubijanje (tu se za Bonda prvi put pominje opis radnog mesta: „assasin“) sluđen i sluđujući u beskonačnom nizu akcionih spotova koji su mogli da se slože i bilo kojim drugim redosledom, a da krajnji rezultat bude podjednako dosadan. Tokom „Spectre“ sam zaspao (što se može pripisati i godinama), a ovaj naredni me skoro i ne zanima. U skladu sa savremenom „političkom korektnošću“, naredni Bond će biti tamnoputa dama sa LGBT background-om. Još to da vidim, pa mogu i da mrem.

  2. poznavaoce svih „bondovskih“ filmova
    Barry Nelson nije spomenut u tako opsirnoj i licnoj kritici a ne spomenuti David Nivena koji je namanje receno glumac kao svi pomenuti ostali glumci zajedno i zaista i privatno jedan neuporedivi engleski gospodin nad svima

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.