Danijela Stojković ceo dan u policiji posle hapšenja aktivista u incidentima na Šodrošu u Novom Sadu 1Foto: A. Latas/Danas

Aktivistkinja Daniela Stojković, koja je prva, od ukupno devetoro aktivista, uhapšena jutros na Šodrošu, ipak, nije puštena iz policije.

„Mojoj klijentkinji nije određeno zadržavanje, već joj se na teret stavlja prekršaj po Zakonu o javnom redu i miru“, kaže advokat Vladimir Beljanski.

Ona se i dalje nalazi u stanici policije u Papa Pavla, zajedno sa ostalim uhapšenim aktivistima.

– Moja majka je prva privedena, ali dosad nije izvedena pred sudiju za prekršaje – kaže za Danas Stefan Isaković, sin uhapšene Danijele.

Ona je inače iz organizacije Svet i Dunav, koja je pokrenula proces pred Bernskom komisijom, povodom gradnje na Šodrošu.

Nekoliko desetina aktivista jutros je pokušalo da spreči radnike kineske kompanije „CRBC“ (China Road and Bridge Corporation) da postave ogradu oko budućeg gradilišta za novi most preko Dunava u Novom Sadu.

Policija je počela da hapsi aktiviste i polako ih izvlači iz šume gde su ih potisnuli. Uhapšeno je do sada devet aktivista, među kojima je bila i Danijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari