Deca iseljena iz vrtića u Novom Pazaru, a gradnja novog čeka formiranje Vlade 1Foto: N. Kočović

Iako je početak gradnje novog vrtića “Naše dete” u novopazarskom naselju Ćukovac bilo najavljeno za proleće, stari još uvek nije srušen, i pored toga što je ugovor za taj posao potpisan još u maju.

Zbog planiranih radova, deca već mesecima ne borave u tim objektima Predškolske ustanove “Mladost” već su razmeštena po ostalim vrtićima u gradu.

Pored toga, lista čekanja iz dana u dan je sve duža, a početak radova na rušenju, a potom i izgradnji novog vrtića je neizvesno.

“To je projekat Ministarstva prosvete i nemamo nikakvu informaciju o početku radova. I mi jedva čekamo da počnu jer imamo mnogo zahteva za boravkom dece”, navodi direktorka PU “Mladost” Sabina Hoćanin.

U lokalnoj samoupravi Novog Pazara su nešto konkretniji. Tvrde da “imaju uveravanja da se od tog projekta nije odustalo” i da će “biti realizovan nakon što bude formirana nova Vlada Srbije”.

Postojeći objekat “Naše dete”, u blizini Osnovne škole “Bratstvo”, izgrađen je pre 45 godina i u njemu je moglo da boravi oko 460 dece.

Novo obdanište će, kako je ranije najavljeno, tri puta veći kapacitet.

Njegova izgradnja, zajedno sa propratnim radovima, trebalo bi da košta oko 170 miliona dinara, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja iz kredita Svetske banke.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.