Deca pohađaju predškolski program u hodniku 1Ilustracija Deca Foto: Pixabay/_Alicja_

Deca koja pohađaju pripremni predškolski program u prostorijama OŠ „Sveti Sava“ na Vračaru već nekoliko meseci borave u jednom od hodnika te škole, jer su dve prostorije namenjene za predškolsko poplavljene u julu.

Iako je bilo obećanja da će prostor biti saniran do septembra, do danas se ništa nije promenilo.

– Dvadesetoro dece svakodnevno boravi u malom prostoru, u kojem nema prozora. Drže otvorena gvozdena ulazna vrata i samo tada dobijaju prirodnu svetlost, a kada uskoro zahladni vrata će morati da zatvore. Sve smrdi na vlagu, na podu su polupane ploče, nameštaj je oštećen – kaže za Danas Žana Kudus, čije dete pohađa pripremni predškolski program u školi „Sveti Sava“.

Sanja Buljanović, takođe majka predškolca, napominje da su se roditelji više puta obraćali upravi Predškolske uprave Vračar i rukovodstvu opštine, ali da do danas nisu dobili konkretan odgovor kada će se obezbediti normalni uslovi za boravak dece.

Ona kaže da je razgovarala sa zamenikom predsednika opštine Vračar Dejanom Ribaćem, koji je u njenom prisustvu zvao gradskog sekretara za obrazovanje i dečju zaštitu Slavka Gaka da pita kada će poplavljene prostorije biti sanirane i da je njegov jedini odgovor: „Biće“.

Buljanović kaže da su roditelji predlagali da nadležni samo nabave materijal pošto su pronašli način da majstori besplatno adaptiraju poplavljene prostorije, ali da im je rečeno da se moraju ispoštovati zakonske procedure.

Inače, Predškolska ustanova Vračar je 4. avgusta obavestila Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu da je 19. jula pukla dotrajala vodovodna cev u vrtiću „Sveti Sava“ i da je prostorije u kojima se izvodi četvoročasovni predškolski program neophodno sanirati do početka školske godine.

Iz Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu do zaključenja ovog izdanja Danasa nismo dobili komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari