Demokratska stranka osudila emitovanje spota na Pinku kojim se poziva na hapšenje novinara 1Foto: Printscreen/Nova.rs

Demokratska stranka je osudila emitovanje spota na televiziji Pink u kom se poziva na hapšenje novinara Nova, N1 i Danasa zbog toga što kritikuju aktuelnu vlast, i podseća da ovo nije prvi propagandni spot emitovan na Pink televiziji kojim se građanima crtaju mete na leđima, saopštila je danas ta stranka.

„Novinari u Srbiji koji profesionalno rade svoj posao već godinama su pod ogromnim pritiskom jer stalno rade pod pretnjom i sa saznanjem da nemaju nikakvu zaštitu od države. Naprotiv, upravo je država za koja ili stoji iza pretnji ili ih omogućava i podržava svojim nečinjenjem. Zbog toga je od najveće važnosti da javnost stane u njihovu odbranu svaki put kada režim pokuša da im nacrta metu na leđima, posebno kada na televiziji sa nacionalnom frekvencijom možemo da vidimo pozive na njihovo hapšenje, uz zamenu teza da su oni pretnja i državi i Vučiću,“ poručila je Alisa Kockar, predsednica Resornog odbora Demokratske stranke za ljudska i manjinska prava i saradnju sa NVO.

Dmokratska stranka je pružila podršku Marku Vidojkoviću, Nenadu Kulačinu, Marku Stepanoviću i Srđanu Jovanoviću, i pozvala i sve druge političke aktere, udruženja, platforme i građane da učine isto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari