Partizan ne može na vrh, ne može ni da sklizne sa vicešampionske pozicije u zadnjem kolu prvenstva, ali želi da se pobedom, protiv gradskog rivala Čukaričkog, oprosti od svojih navijača na kraju sezone 2013/2014, u kojoj je prvi put posle sedam godina izgubio večiti šampionski dvoboj s Crvenom zvezdom.

Partizan – Čukarički

STADION: Partizana. KAPACITET: 32.710 mesta. SUDIJA: Dejan Santrač (Pavliš).

PARTIZAN: Živković, Aksentijević, Obradović, Stanković, Gulan, Luka, Ilić, Malbašić, Grbić, Šaponjić, Lazović.

ČUKARIČKI: Ristić, Pijasentin, D. Srnić, Matić, Pavlović, S. Srnić, Ostojić, Stojković, Brežančić, Bojić, Mirosavljević.

 

Crno-beli će ovaj domaći zadatak pokušati da štikliraju bez desetak prvotimaca, raštrkanih po raznim reprezentacijama. Golman Lukač i desni bek su sa srpskom A selekcijom na američkoj turneji, levi bek Volkov i zadnji vezni Drinčić uz njihovu Crnu Goru, dok su igrači sredine terena Živković, Pantić i Brašanac i defanzivac Petrović na raspolaganju mlađim kategorijama „orlova“. Tanak igrački fond je i u napadu, gde nedostaju ponovo operisani Kojić i bolesni Škuletić, koji će morati da propuste veći deo ili čak kompletne letnje pripreme, čiji je početak predviđen već za polovinu sledećeg meseca.

– Koga nema bez njega se mora. A fudbaleri Partizana, ma kako se zvali i ma kakav im status u timu bio, moraju uvek da imaju motiva. I časno se bore za dres koji nose, navijače, ekipu. Pa i njih same. Tako će biti i protiv Čukaričkog. Nismo više šampioni, ali želimo da naš kvalitet i ozbiljnost potvrdimo i protiv ekipe koja se do zadnjeg časa borila za izlazak u Evropu. Poštujem sve što su naši gosti uradili u ovom prvenstvu, očekujem da budu inspirisani, agresivni i napadački nastrojeni u Humskoj, ali zna se ko je Partizan. I šta nam je činiti. Znaju to i „grobari“, čija nam podrška puno znači – poručuje trener ražalovanog prvaka Marko Nikolić, koji u protokol verovatno neće upisati ni ime centralnog igrača zadnje linije Branislava Trajkovića.

Zimus dovedenog štopera Vojvodine nije bilo ni u konkurenciji za meč sa Spartakom, u Subotici prošlog vikenda, a kako se nezvanično može čuti razlog je nedisciplina na treningu previše temperamentnog defanzivca.

Besplatan ulaz

Navijači Partizana danas neće morati da se hvataju za novčanik da bi gledali svoj tim, jer je odlukom kluba dozvoljen besplatan ulaz na sve tribine stadiona u Humskoj. Sat vremena pre početka utakmice, zakazane za 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari