Diplomatski problem sa Rumunijom zbog Gice?

Rumuni nezadovoljni jer je ta zemlja jedna od pet u EU koje nisu priznale Kosovo, uprkos žestokim međunarodnim pritiscima
Apelacioni sud u Beogradu odbio zahtev suseda za izručenje kontroverznog rumunskog biznismena

Ostavite komentar


  1. „Istovremeno, objašnjava naš izvor, Rumuni su nezadovoljni jer je ta zemlja jedna od pet (Slovačka, Španija, Kipar i Grčka) koje nisu priznale Kosovo kao nezavisnu državu, uprkos žestokim međunarodnim pritiscima.“

    Kosovo nam je najvažnije, ali parice su ipak važnije.

  2. Не изручују га, јер може да пропева о Вођином пријатељу Тонију Блеру

  3. Gica je angazovan za spremanje sendvica za botove. Pizdousti mu dao adehvatan job.

  4. Raspitajte se malo o mutnim poslovima Gice sa Vladom Srbije, bice vam mnoge stvari jasnije.

  5. Eto, nasa prepostena vlast dala ovom rumunskom kriminalcu visokog ranga azil i spasla ga suda, a secate li se kako je ista vlast gotovo prekinula diplomatske odnose sa Francuskom, kad je ova odbila da izruci Haradinaja Srbiji. Ovde se neko debelo „omastio“ parama ovog Rumuna, a ako Rumunija prizna Kosovo, proglasicemo ih najvecim neprijateljima. Ova vlast je opasna po Srbiju.

  6. I onda kažu da politika nema uticaja na sudstvo. S jedne strane Država štiti falsifikatora kriminalca, najverovatnije je neka „matematika“ u pitanju, a s druge strane potsetiću vas na slučaj turskog državljanina Kurda Dževdeta Ajaza koji je osuđen u Turskoj na 15 godina robije iz političkih razloga, i pored toga što je u Srbiji zatražio državljanstvo, izručen je Turskoj, ne vodeći računa što su i Ujedinjene Nacije tražile od Srbije da to ne učini pozivajući se na konvenciju o ljudskim pravima. Izručenje je potpisala Ministerka Kuburović, neka joj to služi na čast.

Ostavite komentar


Društvo

Uhapšena 31 osoba zbog pranje novca, poreskih utaja i poreskih prevara 9

Uhapšena 31 osoba zbog pranje novca, poreskih utaja i poreskih prevara

 U nastavku akcije suzbijanja korupcije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, UKP, u saradnji sa Sektorom poreske policije, Operativnim odeljenjem u Kragujevcu i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su 31 osobu na teritoriji više gradova, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile veći broj krivičnih dela pranje novca, poreska utaja i poreska prevara, čime je naneta šteta budžetu Republike Srbije u iznosu od oko 166.466.000 dinara, a pribavljena protivpravna imovinska korist u iznosu od oko 573.708.000 dinara.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.