Na turniru u Rimu, koji se istovremeno igra u obe konkurencije, dvoje srpskih tenisera uspelo je da stigne do trećeg kola u singlu. Novak Đoković i Jelena Janković braniće danas čast Srbije u „večnom gradu“, pošto su Viktor Troicki i Ana Ivanović juče završili takmičenje.


Đoković će se sastati sa Švajcarcem Stanislasom Vavrinkom, koga je dobio osam puta u prethodnih deset međusobnih susreta. S obzirom na to da je Novak neporažen ove godine za očekivati je da nastavi pobednički niz i protiv 14. igrača na ATP listi. Najbolji srpski teniser svih vremena juče je bio ubedljiv protiv Lukaša Kubota iz Poljske, savladavši ga sa 2:0 (6:0, 6:3), što mu je bila 33. uzastopna pobeda na početku sezone. Nakon Vavrinke, ukoliko ga savlada, čeka ga pobednik meča između Šveđanina Robina Soderlinga i Španca Nikolasa Almagra. Jelena Janković će za protivnicu na trećem stepeniku imati Anabelu Medinu Gariges iz Španije, koja nikako ne bi trebalo da joj predstavlja nerešiv zadatak. U dosadašnjih sedam duela naša igračica je ostvarila maksimalan učinak, a ukoliko taj niz nastavi i danas sledeća rivalka biće joj bolja iz duela Janine Vikmajer iz Belgije i najbolje igračice na WTA listi Karoline Voznijacki iz Danske.

Viktor Troicki je iznenađujuće zaustavljen u drugom kolu od domaćeg igrača Potita Staraćea sa 2:0 (6:4, 6:4), pogotovo ako se zna da je u prvoj rundi bio bolji od Nikolaja Davidenka. Italijan je apsolutno dominirao do vođstva od 5:2 u drugom setu, kada je Viktor sa dva vezana gema vratio neizvesnost u meč. Ipak, nedoumica oko konačnog pobednika nije dugo trajala pa se Staraće zasluženo radovao. Ana Ivanović je dobro počela duel protiv Janine Vikmajer, ali je Belgijanka bila smirenija i koncentrisanija u taj-brejku drugog dela igre. Na taj način sačuvala je nadu u trijumf i odličnim izdanjem u odlučujućem setu izborila plasman u osminu finala – 2:1 (2:6, 7:6, 6:3).

I Zimonjić danas na terenu

Duel na drugoj stepenici Mastersa u Rimu, ali u konkurenciji dublova, danas će igrati i srpsko-francuska kombinacija Nenad Zimonjić i Majkl Ljodra. Oni će za protivnike imati Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Belgijanca Ksavijera Malisa, koji su juče sa 2:0 (7:6, 6:4) bili bolji od argentinsko-meksičkog para Huan Ignasio Čela – Santjago Gonzales.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari