U odnosu na Serenu Vilijams, prvu igračicu sveta, Novak Đoković, kao najbolji teniser na planeti, nastavlja svoju avanturu u Londonu. Srpski teniser je pobedom protiv Tomija Hasa – 3:0 (6:1, 6:4, 7:6), obezbedio plasman u četvrtfinale Vimbldona.

 U pokušaju da se domogne mesta među četiri najbolja igrača na najprestižnijem turniru na svetu, popularni Nole će morati u sredu da pronađe načina kako da savlada zahuktalog Tomaša Berdiha. Đoković ima bolji međusobni skor, ali još uvek pamti poraz od češkog igrača u polufinalu Vimbldona 2010.

Novak je gotovo perfektno odigrao prvi set protiv Hasa. Odmah je oduzeo servis rivalu, a zatim je jakim i oštrim udarcima sa dosta spina lako osvajao gemove na svoj servis. Nemac je u tom delu igre dosta grešio olakšavši posao Srbinu koji je sa 6:1 rešio uvodnu problematiku. Đoković je nešto nesigurnije započeo drugi deo meča. Kod 2:2 dozvolio je protivniku da napravi brejk, ali je srećom na 2:4 uspeo da iskoristi poslednju od četiri brejk lopte. Has je takođe na isteku drugog seta puno grešio sa osnovne linije, ali i prilikom prilaznih udaraca za volej. Srbin je osetio momenat i uglavnom forhendima saterao rivala u ćošak. Slična slika viđena je i u poslednjem setu. Novak je imao 5:3 i servis, ali je kod 30:0 grimasom prokomentarisao provokaciju sa tribina što ga je dekoncentrisalo. Has je bio odličan sa osnovne linije, vešto skrivajući udarce iz bekenda, pogotovo kada je na 5:4 i servis, Novak imao prvu meč loptu. Vratio je brejk, tako da je set otišao u taj-brejk. Novak nikako nije želeo da meč preraste u dramu. Odmah je napravio mini-brejk, a zatim je odličnom kombinacijom ravnih i spin udaraca iz forhenda rešio pitanje pobednika.

– Protiv Hasa je uvek teško igrati. Tomi na travi ima razne varijacije prilikom udaraca. Znao sam da će nakon prvog seta odigrati znatno bolje. Dobro sam riternirao, servirao i osim pada u trećem setu kod 5:3, zadovoljan sam nastupom. Berdih je nezgodan igrač, pobedio me je 2010. u polufinalu. Bolji sam u međusobnom skoru. Imam osećaj da igram kvalitetnije na ovogodišnjem Vimbldonu u odnosu na 2011, kada sam bio šampion u Londonu – izjavio je Đoković.

Pobede Jankovićeve i Zimonjića

Jelena Janković je u paru sa Mirjanom Lučić Baroni došla do četvrtfinala Vimbldona u dubl konkurenciji. Srpkinja i Hrvatica bile su bolje od Ekatarine Makarove i Elene Vesnine 2:0 (6:3, 6:2). Njih dve će se za plasman u polufinale nadmetati sa Su Vei-Sieh i Šuai Peng. Nenad Zimonjić i Žilijen Beneto su preokretom nakon gubitka prva dva seta, takođe došli do četvrtfinala u dublu, tako što su savladali Aisama ul Hak Kurešija i Žan Žilijena Rojera 3:2 (3:6, 4:6, 7:6, 7:6, 6:3). Zimonjić je sa Srebotnjik u miks dublu bio bolji od para Blejk-Vekić 2:0 (7:5, 6:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari